Liverpool-Real Madrid

2021.04.15. 10:30

Klopp: Madridban buktuk el a továbbjutást

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője szerint nem a szerdai visszavágón játszott gól nélküli döntetlennel, hanem a múlt heti 3-1-es idegenbeli vereséggel bukták el a Real Madrid elleni párharcot a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp (C) reacts at the final whistle during the UEFA Champions League quarter final second leg football match between Liverpool and Real Madrid at Anfield in Liverpool, north west England on April 14, 2021. (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

„Mindig vannak kulcspillanatok, de ezt a párharcot nem most, hanem Madridban buktuk el” – nyilatkozott a német szakember. A liverpooli meccsel kapcsolatban hozzátette: jól játszottak, agresszívak voltak, helyzeteket dolgoztak ki, amellyel kellemetlenséget okoztak a Real Madridnak, a gól viszont hiányzott a játékukból.

Mohamed Szalah ígéretes helyzetekben rontott, és Sadio Manéval, valamint Roberto Firminóval alkotott támadósora ezúttal nem bizonyult olyan veszélyesnek, mint az elmúlt két idényben.

„Tudjuk, hogy Mo Szalah milyen gyakran fejez be góllal ilyen helyzeteket csukott szemmel. De ezúttal mégsem sikerült neki. Ma este teljesen rendben voltunk, de mégis kiestünk”

- mondta a német edző.

James Milner, a Liverpool játékosa szerint megfelelő volt a hozzáállásuk és a teljesítményük a visszavágón, de a kihagyott helyzeteik megbosszulták magukat.

„Egyértelműen mi voltunk a jobb csapat, megdolgoztunk a győzelemért.

Gyorsan le akartuk dolgozni a hátrányunkat, és ennek megfelelő tempóval kezdtünk. Ha ilyen intenzitással játszottunk volna az első mérkőzésen, akkor egészen más lett volna a párharc kimenetele.

A két meccset tekintve végül nem voltunk elég jók” – nyilatkozta az angolok középpályása.

Zinédine Zidane, a több játékosát, köztük kulcsembereit (Ramos, Varane, Hazard, Carvajal) nélkülöző Real Madrid francia vezetőedzője hangsúlyozta: továbbjutásuk összefogás eredménye.

„Ezt a csapatot nem lehet leírni, és mindig többet akar”

- nyilatkozta. Kiemelte: erős hazai kezdésre számítottak, nem is csalódtak, de állták a rohamokat, amire büszkék lehetnek. Miként arra is, amit az elmúlt héten elértek. A fővárosiak hét végén a Barcelona 2-1-es legyőzésével tették nyílttá a bajnoki versenyfutást, és jutottak közben a BL legjobb négy csapata közé.

A spanyol gárda brazil játékosa, Casemiro is hiányzó társait emelte ki, valamint azt, hogy a csapat oszlopának nevezett Ramos, Varane belső védőpárost nagyszerűen helyettesítette Nacho és Eder Militao.

„Megmutatták, hogy elég jók ahhoz, hogy ebben a csapatban játsszanak. Tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk, tekintettel arra, hogy milyen ellenféllel mérkőzünk. Nagyon nehéz a Liverpool ellen játszani, de csapatunk fantasztikus munkát végzett, amelyből mindenki kivette a részét” – mondta Casemiro.

A 13-szoros BEK/BL-győztes Real Madrid az elődöntőben is angol klubbal mérkőzik meg, ellenfele a 2011/12-es sorozatban első Chelsea lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában