nhl

2021.04.01. 08:30

Gólfesztivált rendezett a Colorado

A Colorado Avalanche kilenc gólt szerezve verte fölényesen az Arizona Coyotes csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

A sikerével a nyugati csoportban élre ugró hazai együttesben Joonas Donskoi mesterhármat ért el azon az estén, amelyen hosszú szünet után először engedtek vissza nézőket a lelátóra Denverben. A 4050 szurkoló hamar megnyugodhatott, mert alig 7:30 perc után már 5-1-re vezetett a Colorado, s már ekkor jégre dobálhatta a sapkákat a háromszor eredményes Donskoi tiszteletére. A később gólpasszal is jeleskedő támadó a meccs kezdésétől számítva az NHL történetének nyolcadik leggyorsabb triplázását érte el. Rajta kívül duplázott Andre Burakovsky és Gabriel Landeskog.

A nap szenzációjaként a Buffalo Sabres megszakította a holtversenyben csúcsot jelentő 18 meccses kudarcsorozatát. A csapat hazai pályán 6-1-re múlta felül a Philadelphia Flyers együttesét. A Buffalo sikere azt is jelenti, hogy Don Granato vezetőedző hetedik találkozóján szerezte meg az első győzelmét. A sikernek több kulcsszereplője volt: Steven Fogarty pályafutása első gólját lőtte, a kapus Linus Ullmark 31 védést mutatott be, míg a harmadik harmadban Brandon Montour 37 másodperc alatt két emberhátrányos gólt ütött. A Sabres ezt megelőzően február 23-án diadalmaskodott.

A Toronto Maple Leafs úgy győzött a Winnipeg Jets vendégeként, hogy a góllövőlistát vezető Auston Matthews megszerezte idénybeli 24. találatát, emellett gólpasszt is adott.

A Los Angeles Kings három vereséget követően tudott nyerni, a Vegas Golden Knights 4-2-es felülmúlásában a kapus Calvin Petersennek elévülhetetlen érdemei voltak, ugyanis 40 lövést hárított.

Eredmények:

Colorado Avalanche-Arizona Coyotes 9-3

Winnipeg Jets-Toronto Maple Leafs 1-3

Buffalo Sabres-Philadelphia Flyers 6-1

Vegas Golden Knights-Los Angeles Kings 2-4

San Jose Sharks-Minnesota Wild 4-2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában