super bowl

2021.02.08. 07:39

Brady újra a csúcson, a Buccaneers nyerte a döntőt

A Tampa Bay Buccaneers nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 55. Super Bowlt: 31–9-re győzött a címvédő Kansas City Chiefs ellen.

FLORIDA, USA - FEBRUARY 07: A fan holds a placard depicting Tom Brady face outside the Raymond James Stadium ahead of the Super Bowl LV game between Tampa Bay Buccaneers and Kansas City Chiefs in Tampa, Florida, United States on February 07, 2021. Eva Marie Uzcategui Trinkl / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Eva Marie Uzcategui Trinkl

A 43 éves Tom Brady, a floridaiak irányítója – aki tavaly húsz esztendő után hagyta el a New England Patriots csapatát – tizedik nagydöntőjében

a hetedik bajnoki címét ünnepelhette.

A Tampa Bay története során másodszor nyerte meg a Vince Lombardi-trófeát.

Az első támadások korán véget értek mindkét oldalon, végül a Chiefs szerezte az első pontokat egy mezőnygólnak köszönhetően (0–3). A Tampa gyorsan válaszolt, egy 75 yardos támadássorozat végén Rob Gronkowski kapott touchdownpasszt Bradytől (7–3). A házigazda nem sokkal később növelhette volna előnyét, egészen a Chiefs gólvonaláig jutott, de négy kísérletből sem tudta beerőszakolni a labdát a célterületre.

A Patrick Mahomes által vezetett Chiefs támadósor képtelen volt haladni, ráadásul egy elrontott punt után kiváló mezőnypozícióból jöhetett a Buccaneers. A Kansas City védelme ugyan jól védekezett, de a mezőnygól-kísérletnél a speciális egység nagy hibát követett el – idő előtt ugrottak be –, így a büntetés után jöhetett újra Brady, aki újfent Gronkowskinak adott touchdownpasszt (14–3).

A Kansas csak egy mezőnygóllal tudott válaszolni (14–6), Bradynek pedig egy perce maradt a félidő vége előtt visszatámadni. A Chiefs védői újra több szabálytalanságot elkövettek, így a Tampa végül egy yardról jöhetett, Brady pedig Antonio Brownnak osztotta ki harmadik TD-passzát (21–6).

A második félidő első támadásából a Chiefs újabb mezőnygólt rúgott (21–9), de a Tampa azonnal válaszolt, Leonard Fournette 27 yardos futással szerzett újabb touchdownt (28–9). Mahomes a következő támadásban szorongatott helyzetből szeretett volna nagy játékot kihozni, de eladta a labdát, a Tampa pedig újra mezőnygólig jutott (31–9).

A zárónegyed elején a Chiefs egy hosszú támadás végén újra pontok nélkül maradt, a Tampa pedig így kényelmesen őrizhette az eredményt.

A mérkőzés legértékesebb játékosának, pályafutása során ötödször, Bradyt választották.

NFL, 55. Super Bowl:

Tampa Bay Buccaneers–Kansas City Chiefs 31–9 (7–3, 14–3, 10–3, 0–0)

Tampa, Raymond James Stadion, 25 ezer néző

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában