válaszút

2020.11.20. 11:10

Wayne Rooney Lampard példáját követné

Wayne Rooney azt mondta, szeretne egykori válogatott társa, Frank Lampard nyomába lépni, és belátható időn belül a Derby County labdarúgócsapatának vezetőedzője lenni.

Derby County's English striker Wayne Rooney reacts during the English FA Cup fifth round football match between Derby County and Manchester United at Pride Park Stadium in Derby, central England on March 5, 2020. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A futballista januári érkezése óta játékos-edzői státuszban van az angol másodosztályban jelenleg sereghajtó együttesnél, és tagja annak a négyfős trénerstábnak is, amely a szombati bajnokira készíti fel a gárdát, miután az eddigi vezetőedző, Phillip Cocu a múlt héten távozott a klubtól. A hétvégén a magyar válogatott Nagy Ádámot is foglalkoztató Bristol City lesz az ellenfél.

A most már a Chelsea-t irányító Lampardot 2018 nyarán nevezték ki a Derby vezetőjévé, és ő abban az idényben a rájátszásig vezette a csapatot.

„Nem lennék elég ambiciózus, ha itt üldögélnék és azt mondanám, nem akarom ezt a posztot”

- mondta a 35 éves Rooney.

„Mindannyian azért jövünk ebbe a sportágba, mert futballozni akarunk, utána azonban döntést kell hoznunk arról, hogy akarjuk-e folytatni edzőként.

Az utóbbi években, azt hiszem, világossá tettem, hogy engem érdekel ez a munka, főleg látva Steven Gerrardot, Lampardot és Scott Parkert, akik jó állásokat kaptak és remekül teljesítenek.

Először is le kell tudnunk a következő két-három mérkőzést, és ha azok jól sikerülnek, akkor jó pozícióból kezdhetek esetleg tárgyalni.”

A volt válogatott támadó azt is elárulta, hogy nincs messze az idő, amikor szögre akasztja a futballcipőjét.

„Már nem vagyok a csúcson. Egyrészt még az öltözőben vagyok játékosként, másrészt viszont már a csapat vezetésében is segédkezek. Meglátjuk, merre vezet az út”

- tette hozzá.

Rooney 120 szereplésével második helyen áll az örökranglistán az angol válogatottban, ezeken a mérkőzéseken 53 gólt lőtt, mellyel ő az ország gólrekordere.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában