befejezte

2020.11.23. 20:29

Huszonhat év után új elnöke lett a Nemzetközi Szánkó Szövetségnek

A korábbi főtitkár, Einars Fogelis a 73 esztendős német Josef Fendt örökét vette át, aki 1994-től irányította a szervezetet.

A korábbi főtitkárt, Einars Fogelist választotta meg a Nemzetközi Szánkó Szövetség (FIL) új elnökének a szervezet hétvégi online kongresszusa.

A 60 éves lett sportvezető a 73 esztendős német Josef Fendt örökét vette át, aki 1994-től irányította a szervezetet, és a következő ciklusra már nem jelöltette magát.

A FIL honlapján a tiszteletbeli elnöknek megválasztott Fendt kiemelte: a világszervezet 63 éves történetében Fogelis csak a harmadik elnök, s az általa irányított vezetés elsődleges feladata az lesz, hogy a sportág megőrizze a helyét az olimpiai műsorban.

Az olimpiai ezüstérmes (1976), kétszeres világbajnok (1970, 1974) Fendt 35 évet töltött a sportág vezetésében, ebből 26 évet elnökként. Irányításával a sportág anyagi helyzete stabillá vált, köszönhetően a hosszú távra megkötött szponzori szerződéseknek, valamint a fokozott televíziós jelenlétnek.

A FIL kongresszusa döntött arról is, hogy 2024-ben az 52. világbajnokság helyszíne a németországi Altenberg lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában