ketrecharc

2020.10.26. 15:10

Kiderült, hogy törött lábbal védett vb-címet Nurmagomedov

Lábfejében törött csonttal és két törött lábujjal harcolta ki győzelmét Habib Nurmagomedov, a kevert harcművészetek (MMA) legismertebb szervezeténél, a UFC-ben világbajnok orosz ketrecharcos, aki a hétvégi címvédés után bejelentette visszavonulását.

6367411 25.10.2020 In this handout photo released by the UFC, Russia's Khabib Nurmagomedov takes down Justin Gaethje, of the United States, during their lightweight title bout at the UFC 254 event, in Abu Dhabi, the United Arab Emirates. Editorial use only, no archive, no commercial use. Getty Images/UFC

Forrás: AFP / Getty Images / UFC / Sputnik

Fotó: Sputnik via AFP

A szombat éjszakai könnyűsúlyú ütközetben Nurmagomedov a második menetben földre vitte kihívóját, az amerikai Justin Gaethje-t, és kedvenc fojtásfogását alkalmazva nyert, 29. mérkőzésén a 29. győzelmét aratva.

Sikerét követően az elsők között gratulált neki Vlagyimir Putyin orosz elnök, de a nemzetközi sportvilág olyan hírességei is köszöntötték, mint például Cristiano Ronaldo,

a Juventus ötszörös aranylabdás portugál futballistája és Manny Pacquiao, a profi boksz Fülöp-szigeteki élő legendája, aki nyolc különböző kategóriában is világbajnoki címet tudott szerezni.

A 32 éves Nurmagomedov a címmérkőzésért 3 millió dollárt kapott, de a garantált pénzdíj mellett még további jelentős összegek is megilletik még a televíziós közvetítések után.

Teljes MMA-pályafutása alatt 10 millió dollárt keresett.

Az Abu-Dzabiban, egy magánterületen – a „Harcosok szigetén” – rendezett csata után az orosz klasszis közölte, ez volt az utolsó mérkőzése. Döntése azzal összefüggésben született, hogy édesapja, aki az edzője is volt, júliusban meghalt. Amellett – mint azt utóbb elárulta – édesanyjának, aki sírva kérte, már a fellépése előtt megígérte: a mostani lesz a búcsúmeccse.

Borítókép: az utolsó ütközet

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában