mls

2020.07.23. 11:32

Sallóiék csoportgyőztesként jutottak nyolcaddöntőbe

A Sporting Kansas City utolsó csoportmeccsét megnyerve első helyen jutott tovább a legjobb 16 közé az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rendhagyó nyári tornáján.

A Kansas a szerdai zárókörben a Real Salt Lake ellen lépett pályára az orlandói Disney Worldben, és magabiztos, 2-0-s sikert aratott. A magyar játékos csereként beállva hat percet játszott.

Sallói együttese az „MLS Visszatért” elnevezésű torna D csoportjában vereséggel kezdett, kikapott a Minnesotától, a folytatásban viszont a Coloradót, majd most a Real Salt Lake-et is legyőzte, így az első helyen zárt.

A kieséses szakaszba a hat kvartett első két helyezettje kerül, illetve a négy legjobb csoportharmadik, s éppen a D csoport az egyik, melyből három gárda is továbblépett.

Sallóiék a nyolcaddöntőben vasárnap lépnek pályára, ellenfelük viszont még nem ismert, mivel két csoportban csütörtökön zárulnak a küzdelmek. A Sporting csoportharmadikkal vív majd meg a negyeddöntőért.

A pandémia miatti kényszerszünetet követően a bajnokság alapszakasza – amely márciusban, mindössze két forduló után szakadt félbe – közel négy hónap után folytatódott az orlandói Disney World szórakoztatóközpontban zajló tornával, melynek csoportmeccsei beleszámítanak a bajnokságba. Az FC Dallas és a Nashville FC a túl sok koronavírusos eset miatt nem indulhatott el.

A most zajló torna győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában. A döntőt augusztus 11-én rendezik, az esemény összdíjazása 1,1 millió dollár.

A nyári torna után a szokásos módon folytatódik majd a március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában