Olimpia

2020.06.29. 09:42

Megosztja a 2021-es rendezés a tokióiakat

Egy friss közvélemény-kutatás eredménye alapján a tokiói lakosság megosztott a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpia 2021-es rendezése kapcsán.

A megkérdezettek 51,7 százaléka szerint a játékokat és az azt követő paralimpiát törölni kellene vagy tovább halasztani

derül ki a Tokió Simbun című újságban közzétett, mintegy ezerfős felmérésből. A válaszadók 46,3 százaléka ellene van a jövő évi rendezésnek.

A kutatás alapján a japán főváros lakosainak 27,7 százaléka nem szeretné, ha végérvényesen törölnék az olimpiát, 24 százalék pedig az újabb időpontmódosítás mellett foglalt állást. A válaszadók mintegy harmada (31,1 százalék) ellenezte, hogy a játékokra egyszerűsített formában például nézők nélkül kerüljön sor.

A tokióiakat képviselő mintegy ezer megkérdezett mindössze 15,2 százaléka mondta azt, hogy bonyolítsák le az olimpiát a terveknek megfelelően.

Japán és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság március végén döntött arról hosszas egyeztetések után hogy a pandémia miatt egy évvel elhalasztja a tokiói ötkarikás játékokat. Az esemény új időpontja 2021. július 23-augusztus 8. A szervezők szándéka az, hogy a résztvevők sportolók, edzők, sportvezetők, szurkolók, közreműködők egészségét maximálisan szem előtt tartva tervezzék meg a lebonyolítást, és jelentősen csökkentsék a költségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában