gyász

2020.04.13. 09:08

Elhunyt a Chelsea korábbi legendás kapusa

Peter Bonetti hetvennyolc éves volt.

(FILES) In this file photo taken on November 1, 2007 Italy 's Ruggiero Rizzitelli (L) attempts to score as England' goalkeeper Peter Bonetti grabs the ball as part of a soccer match held between Italy and England Legends in the framework of the Malta Music Festival, in Ta' Qali National Stadium in Malta. - Former Chelsea and England goalkeeper Peter Bonetti has died at the age of 78 following a long-term illness, the Premier League club announced Sunday, April 12. (Photo by BEN BORG CARDONA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ben Borg Cardona

Hosszú betegség után elhunyt a Chelsea labdarúgócsapatának korábbi legendás kapusa, Peter Bonetti.

A „Macska” becenevet viselő egykori hálóőr 1960 és 1979 között – a St. Louis Starsnál tett rövid kitérőt beiktatva – 729 találkozón védte a Kékek kapuját, ezzel a pályára lépések számában második a londoni klub örökrangsorában a védő Ron Harris mögött.

Több mint kétszáz mérkőzésen őrizte meg hálóját a kapott góltól.

A Chelsea közleményben tudatta egykori kapusa halálát, aki „vitathatatlanul egyike volt a legjobb játékosainak”.

Bonetti hét alkalommal öltötte magára az angol válogatott mezét, és tagja volt az 1966-ban világbajnok csapatnak, noha nem lépett pályára a tornán, amelyen Gordon Banks volt az első számú kapus. Mivel az akkori szabályoknak megfelelően vb-aranyérmet csak azok kaptak, akik a fináléban a lefújáskor pályán voltak, Bonetti csak 2009-ben, Gordon Brown akkori brit miniszterelnöktől vehette át a győzelemért járó medálját.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában