Járvány

2020.03.13. 14:46

A bahreini és a vietnámi futamot is halasztják

A Forma-1 irányítói a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), valamint a bahreini és a vietnámi szervezőkkel és autósport-szövetségekkel közösen úgy döntöttek, hogy elhalasztják a jövő hétvégére tervezett bahreini és az április első hétvégéjére kiírt vietnami futamokat. Az idény május végén, Európában kezdődhet.

12/03/2020 - CORONA V RUS AMEA AA PERFORMS THE F1 AUSTRIA GP - After confirming a case of corona virus in a McLaren team member, Formula 1 Australia GP runs the risk of be fluted. Photo: Duda Bairros / AGIF

Forrás: AFP / AGIF

Fotó: Duda Bairros

A Forma-1 vezetősége a pénteken kiadott közleményében azt írta „a hétvégi Ausztrál Nagydíj törlése után és a világszerte terjedő koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében” hozták meg a döntést, mert a legfontosabb változatlanul „a világbajnokságon résztvevő csapatok tagjainak és a szurkolóknak az egészsége és a biztonsága”. Hozzátették, a továbbiakban

folyamatosan egyeztetnek majd a bahreini és a vietnámi szervezőkkel, hogy ha javulnak a körülmények, akkor közösen megtalálják a két verseny pótlására a megfelelő időpontot.

A közlemény szerint a Forma-1 irányítói a FIA-val közösen

abban reménykednek, hogy a világbajnokság idei szezonja május végén, Európában elkezdődhet,

ugyanakkor a koronavírus-járvány európai terjedése miatt ezt a lehetőséget napról napra felülvizsgálják majd.

„Tekintettel a járvány miatt kialakult globális helyzetre, most az a helyes, hogy a rendelkezésre álló idő alatt minden körülményt figyelembe véve meghozzuk a megfelelő döntéseket”

- idézte a közlemény a Forma-1-et irányító Chase Carey-t.

Jean Todt, a FIA elnöke azt mondta, a most rendelkezésre álló információk alapján az egyetlen lehetséges döntés az volt, hogy halasztják a soron következő nagydíjakat.

„Továbbra is támaszkodunk az Egészségügyi Világszervezet, valamint a nemzeti kormányok ajánlásaira és tanácsaira, és velük szoros együttműködésben dolgozunk a következő időszakban” – tette hozzá a francia sportvezető.

Forrás: MTI

Borítókép: az Ausztrál Nagydíj törlése után mindenki hátára kapta a cuccot és megindult a kijárat felé

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában