bundesliga

2020.02.11. 11:17

Klinsmann 10 hetet bírt a Herthánál

A korábbi német klasszis máris távozott a berliniek padjáról.

firo: 25.01.2020, football, 1.Bundesliga, season 2019/2020, VfL Wolfsburg - Hertha BSC Berlin coach Jurgen KLINSMANN, Hertha, on the coachbank | usage worldwide

Forrás: AFP / augenklick / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Ralf Ibing

A játékosként világbajnok szakember – aki Facebook-oldalán közölte döntését – novemberben vette át a berlini csapat irányítását Ante Covictól, aki tavaly nyáron Dárdai Pált váltotta. Klinsmann a bizalom hiányával indokolta lépését, a kialakult helyzetben szerinte nincs garancia arra, hogy felelősséggel lássa el edzői munkáját.

A berlini klub vezetését meglepte Klinsmann bejelentése:

„Különösen a téli átigazolási időszakban történt intenzív események miatt sem mondhatjuk, hogy lettek volna jelek, amelyek erre utaltak”

- nyilatkozott Michael Preetz klubigazgató.

Klinsmann munkáját az eddigi másodedző, Alexander Nouri veszi át.

A Hertha a téli átigazolási szezonban az összes európai bajnokságot figyelembe véve a legtöbb pénzt költötte új játékosokra.

A 78 millió eurós nagybevásárlás ellenére – amely közel a duplája annak az összegnek, amit a korábbi magyar szövetségi kapitány négyéves ténykedése alatt új futballisták igazolására fordíthatott – a gárda a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg.

A berliniek ezzel a 14. helyen állnak a Bundesligában,

és hat pontra vannak a kieső zónától.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában