Dakar-rali

2019.12.25. 10:28

Mégsem a felesége lesz Peterhansel navigátora

Egészségi okok miatt mégsem a felesége, Andrea Mayer lesz a tizenháromszoros győztes Stéphane Peterhansel navigátora a jövő vasárnap kezdődő Dakar-ralin.

French Mitsubishi driver Stephane Peterhansel (R) is congratulated by his girlfriend and teammate German Andrea Mayer (L) 15 January 2005, at the end of the fifteenth stage of the 27th Dakar Rally between Tambacounda and Dakar, on the eve of the last stage in Dakar. AFP PHOTO MARTIN BUREAU (Photo by MARTIN BUREAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: MARTIN BUREAU

„Próbálkoztunk, és majdnem az utolsó pillanatig reménykedtünk, de Andrea sajnos nem tud versenyezni a Dakaron. Ő és Stéphane nagyszerű szezont futnak, minden bizonnyal Szaúd-Arábiában is győztek volna, de az egészség az első” – mondta Sven Quandt, az X-Raid Mini JCW csapatfőnöke.

A közleményből kiderül, hogy a csapat orvosa a rutinellenőrzést követően nem adott engedélyt a versenyzésre a német Andrea Mayernek – aki korábban már kilenc alkalommal indult a Dakar-ralin -, és a további vizsgálatok sem változtattak a helyzeten.

A francia Peterhansel új navigátora a portugál Paulo Fiuza lesz.

A Szaúd-Arábiában sorra kerülő Dakar-rali jövő vasárnapi rajtja és január 17-i befutója között 12 szakaszon mintegy 9000 kilométer megtétele vár a mezőnyre.

Forrás: MTI

Borítókép: Stéphane Peterhansel és felesége, Andrea Mayer 2005. január 15-én

Címkék#Dakar-rali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában