Koronavírus

2021.12.08. 12:40

Telt házas premierrel nyitott ki egy év után a milánói operaház

Az estélyibe öltözött nézők maszkjaikat elegáns ruháik színéhez és stílusához igazították, de a fúvósokat kivéve a zenekar tagjai is maszkot viseltek.

Telt házas premierrel nyitotta meg új évadát a Scala milánói operaház, amely a pandémia miatti több mint egy évig zárva tartott. A Macbeth kedd esti előadásán egyenként ellenőrizték a nézők oltottsági igazolását.

Placido Domingo operaénekes nagy ünnepnek nevezte a Scala megnyitását.

Minden tökéletesen sikerült – nyilatkozta a nézőtéren helyet foglaló művész.

A milánói operaház a hagyomány szerint minden évben a város oltalmazójaként ismert Szent Ambrus ünnepén tartja idénynyitó előadását, amelyet tavaly nézők nélkül tartottak, és az interneten közvetítettek.

Kedd este viszont már a nézők sem hiányoztak. A Scala telt házzal nyitotta újra kapuit azzal az újdonsággal, hogy az estélyibe öltözött nézőknek egyenként fel kellett mutatni az oltottsági igazolásukat a december 6-tól életbe lépett járványintézkedések értelmében. A nézők alkalmazkodtak, maszkjaikat elegáns ruháik színéhez és stílusához igazították. A fúvósokat kivéve pedig a zenekar tagjai is maszkot viseltek.

Visszatért az élet Milánóba, de továbbra is az óvatosság a jelszó – mondta Giuseppe Sala polgármester.

A Scala új évada Giuseppe Verdi operájával, a Machbettel indult Davide Livermore rendezésében. A karmester Riccardo Chailly, az operaház zeneigazgatója volt, a főszerepet a szoprán Anna Netrebko és a bariton Luca Salsi énekelte. Utóbbi majdnem lekéste az előadást, mivel a bejáratoknál végzett szigorú ellenőrzés lassította a bejutást.

6 perces tapsot kapott az előadás előtt Sergio Mattarella államfő is, akinek a nézők azt kiabálták, adjon ráadást, vagyis vállalja el még egyszer az elnöki mandátumot.

A Scalát 10 ezer rózsa és 3 ezer orchidea díszítette a narancssárga árnyalataiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!