Gyász

2021.11.27. 13:20

Elhunyt az Oscar-díjas Broadway-szerző, Stephen Sondheim

A szerző legismertebb darabjai között szerepel az Egy nyári éj mosolya, a Sweeney Todd, a Társaság és a Vadregény.

A New York Times beszámolója szerint elhunyt 91 éves korában Stephen Sondheim zeneszerző, dalszövegíró, az amerikai zenés színház egyik legismertebb alakja. Az Oscar-, Tony- és Pulitzer-díjas, illetve Elnöki Szabadság Érdemrenddel kitüntetett Broadway-szerző Connecticut állambeli Roxburyben lévő otthonában halt meg helyi idő szerint péntekre virradóra.

A Broadway egyik legfényesebb csillaga hunyt ki ma. Nyugodjék békében – fogalmazott Bill de Blasio New York-i polgármester.

Anna Kendrick amerikai színésznő és énekesnő lesújtó veszteségnek nevezte Sondheim halálát. Elmondása szerint karriere egyik legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy előadhatta munkásságát.

Sondheim az ötvenes években kezdte pályafutását.

Legismertebb darabjai között szerepel az Egy nyári éj mosolya, a Sweeney Todd, a Társaság és a Vadregény. Ő írta annak idején a Leonard Bernstein által komponált West Side Story dalszövegeit is. Legsikeresebb musicaljeit meg is filmesítették, így például 2014-ben Meryl Streep főszereplésével a Vadregényt, 2007-ben pedig Johnny Depp főszereplésével Sweeney Toddot. A West Side Story újabb filmes adaptációja pedig decemberben kerül a mozikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!