Bővítés

2021.10.02. 10:17

Új játszóhelyet kap a bécsi operaház

Új játszóhelyet kap a Karlsplatzon lévő Künstlerhausban a Bécsi Állami Opera – jelentették be kedden a bővítési projekt résztvevői.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A gyermek- és ifjúsági előadásoknak szánt fiókintézményt a jelenleg kiállításokra használt Künstlerhaus épületének egy még felújításra váró részében, az úgynevezett Francia Teremben alakítják ki.

Pótlólagos helyiségek nélkül a Staatsoper immár nem képes eleget tenni megnövekedett feladatainak – indokolta a bővítést Bogdan Roscic, az operaház főigazgatója. Megjegyezte, hogy a Bécsi Állami Opera közönségének átlagos életkora jelenleg 10-20 évvel haladja meg más operaházakét.

Az új játszóhely kialakítása 21 millió euróba (7,5 milliárd forint) kerül, ebből 10 millió eurót Hans Peter Haselsteiner mecénás, építőipari vállalkozó vállalata, a Strabag, ötmillió eurót az osztrák szövetségi állam, a fennmaradó részt pedig az üzletember családi alapítványa fedez. Az operaházra csak a működtetési költségek hárulnak.

A felek hosszú távra, 30 évre vállalták az együttműködést, az új operaszínpad átadását 2024 őszére tervezik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!