Gyászol a zenei világ

2021.08.23. 18:21

Meghalt a UB40 szaxofonosa és dalszerzője, Brian Travers

Travers kulcsfontosságú tagja volt a zenekarnak, amelyet egy csapatnyi iskolatársával alapított az 1970-es évek végén.

Forrás: Facebook / UB40

Meghalt 62 éves korában Brian Travers, a UB40 brit reggae-zenekar alapítója, szaxofonosa és dalszerzője. A BBC hírportálja szerint a művész hosszú és hősies küzdelmet vívott a rákkal, két éve agydaganattal is operálták, majd vasárnap családja körében hunyt el.

Travers barátaival alapította meg a UB40 együttest az 1970-es évek végén. A zenekar neve a munkanélküli segélyért benyújtandó kérelem adatlapja, az Unemployment Benefit Form 40 mintájára született.

Mentünk segélyért, és valaki mondta az űrlap nevét. Mi mind azonnal tudtuk, hogy így fogjuk hívni a bandát – mesélte Travers a Telegraphnak 2010-ben.

A birminghami együttes első sikerét 1980-ban aratta a Food for Thought című számmal, amely a brit kislemez-sikerlista élére került. A dalt aztán olyan slágerek követték, mint a Think It's Going to Rain Today, a One in Ten vagy a Red Red Wine és az I Got You Babe feldolgozása.

A zenekar az egész világon, így az Egyesült Államokban is sikert aratott. A Red Red Wine és az I Can't Help Falling in Love with You pedig listavezető lett. A világon összesen mintegy 100 millió albumukat adták el.

Az együttesben július elején Matt Doyle vette át a betegsége miatt visszavonult Duncan Campbell helyét, vezető énekesként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!