bűnügyi történetek

2021.07.07. 07:49

Izgalmas nyári novellák a krimi királynőjétől

Az írónő örökségét gondozó Agatha Christie Ltd. a klasszikus novellák mellett az életmű kevésbé ismert műveit is újra fókuszba állítja szezonális válogatásaiban. A strandszezonhoz igazítva Szentivánéji krimik címmel jelent meg a bűnügyi történetek királynőjének új válogatása, a nagy sikerű Adventi krimik folytatásaként.

English writer Dame Agatha Christie, at work on a typewriter in March 1946 in her home, Greenway House, in Devonshire. Agatha Christie, born Miller (1890-1976) in Torquay, Devon, wrote, under the surname of her fist husband Colonel Archibald Christie (divorced in 1928) more than 70 detective novels featuring the Belgian detective, Hercule Poirot, or the inquiring village lady, Miss Marple. In 1930, Christie married Max E. L. Mallowan (1904-1978; knighted in 1968), professor of archaeology at London University (1947-78), with whom she travelled on several expeditions. Several of her stories have become popular films, such as "Murder on the Orient Express" (1974) and "Death on the Nile (1978). Christie was made a dame in 1971. (Photo by PLANET NEWS LTD / AFP)

Forrás: AFP / PLANET NEWS LTD

Fotó: AFP

Nyár… melegszik az idő, és szárba szökken a gonoszság is. Agatha Christie nyomozói ördögi kihívásokkal néznek szembe szerte a világban: Cornwallban, a francia Riviérán, a delphoi templom tövében vagy vidéki úriházakban. Sőt még James Bond is feltűnik ezeken a lapokon… bár ő egy másik James Bond.

Elő a nyugággyal, és élvezzük a csavaros történeteket, a tévútra vezető nyomokat! Ahogy a Biblia írja, Isten felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra. A jókat ebben a kötetben is Miss Marple, Hercule Poirot, Parker Pyne, Mr. Harley Quin, valamint Tommy és Tuppence képviseli.

Borítókép: Agatha Christie 1946-ban otthonában gépel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!