rekorder válogatás

2021.07.05. 10:30

Hiába, az Abbát képtelenek megunni az emberek

A svéd Abba együttes egy válogatásalbuma az első, amely rekordideje, 1000 hete szerepel a brit slágerlistán.

Picture taken in 1974 in Stockholm shows the Swedish pop group Abba with its members (L-R) Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Faltskog and Bjorn Ulvaeus posing after winning the Swedish branch of the Eurovision Song Contest with their song "Waterloo". - Sweden's legendary disco group ABBA announced on April 27, 2018 that they have reunited to record two new songs, 35 years after their last single. The quartet split up in 1982 after dominating the disco scene for more than a decade with hits like "Waterloo", "Dancing Queen", "Mamma Mia" and "Super Trouper". (Photo by Olle LINDEBORG / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT

Forrás: AFP / TT News Agency

Fotó: Olle Lindeborg

Az Abba Goldból

több mint 30 millió példányt adtak el 1992-es megjelenése után,

Nagy-Britanniában pedig 5,61 milliós eladással minden idők második legsikeresebb albuma a Queen együttes Greatest Hits című albuma után.

A lemez, amelyen olyan slágerek hallhatók, mint a Dancing Queen, a Mamma Mia vagy a Waterloo, immár 19 évet és 12 hetet töltött az albumok 100-as toplistáján – írja a BBC.

Nézzük meg az eredeti klipben, hogyan kell mozogni szolidan arra a dalra, amelyre ma már nem így mozognak:

Az Abba Gold az évek során nyolc héten át állt az első helyen, jelenleg a 17. legkelendőbb album. A lemez az együttes legsikeresebb albuma, jóval megelőzve a Voulez-vous-t és az Arrivalt, amelyek ugyancsak a brit slágerlista élén szerepeltek az 1970-es években.

Az album népszerűsége töretlennek tűnik, 2017 júliusa óta megszakítás nélkül szerepel a 100 legkelendőbb között.

A BBC szerint rövidesen két másik album is elérheti az 1000-hetes rekordot: Bob Marley & The Wailers Legend című lemeze 984 hete, a Queen együttes Greatest Hits-e pedig 952 hete szerepel a legnagyobb példányszámban eladott albumok nagy-britanniai 100-as listáján.

Borítókép: ez a kép sem mai, pontosan 1974-es, és Svédországban készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!