támogatják is

2021.06.20. 09:09

Russell Crowe filmstúdiót építene Ausztráliában

Az Oscar-díjas színész évek óta gondolkodik rajta, miként tudná összekapcsolni a helyet, ahol él és a munkáját.

New Zealander actor Russell Crowe smiles on May 15, 2016 during a photocall for the film "The Nice Guys" at the 69th Cannes Film Festival in Cannes, southern France. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: LOIC VENANCE

Russell Crowe egy Ausztrália keleti partjára tervezett filmstúdió terveit jelentette be szerdán.

Az Oscar-díjas színész szerint a stúdió a Brisbane-től délre fekvő Coffs Harbourben épülne meg.

„Évek óta gondolkodom rajta, hogy miként tudnám összekapcsolni a helyet, ahol élek és a munkámat” – idézte a színészt az Australian Broadcasting Corporation (ABC) csatorna.

A projekttel kapcsolatos közlemény szerint a Pacific Bay Resort Studios and Village „nagyvolumenű nemzetközi filmekkel és helyi produkciókkal fog foglalkozni”.

Ausztrália népszerű forgatási helyszínné vált a koronavírus-járvány alatt a fertőzöttek viszonylag alacsony aránya miatt. A helyi kormány továbbá több millió dolláros támogatásokkal csalogatta a napsütötte ausztrál partokra a produkciókat.

A Marvel Studios Thor: Love and Thunder, valamint az MGM stúdió Thirteen Lives és a Liam Neeson főszereplésével készült Blacklight is a szóban forgó kedvezmények kiélvezői közé tartoznak.

Julia Roberts és George Clooney Ausztrália északi részén forgatja idén a Ticket to Paradise című vígjátékot, valamint a Mad Max: A harag útja című mozi előzményfilmjét, a Furiosát is Sydney mellett forgatják 2022-ben.

A tervek ugyan még jóváhagyásra várnak, de Crowe stúdióprojektje a helyi kormányilletékesek támogatását élvezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!