Járvány

2021.04.04. 15:07

Megtartják a Montreux-i Dzsesszfesztivált júliusban

A fesztivál egyik újdonsága lesz egy a Genfi-tóra tervezett színpad, a közönség pedig a parton foglal majd helyet.

British singer-songwriter Thom Yorke performs during the Montreux Jazz Festival on July 4, 2019, in Montreux. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: FABRICE COFFRINI

Megrendezik a Montreux-i Dzsesszfesztivált júliusban, és egy új helyszínnel is készülnek a szervezők: a Genfi-tóra építenek színpadot.

Mathieu Jaton, a fesztivál igazgatója elmondta, hogy tavaly ugyan a koronavírus-járvány miatt le kellett fújni a rendezvényt, de idén határozott szándékuk megrendezni, és már tervezik a biztonságos, szabadtéri koncerthelyszíneket is.

Mint hozzátette, 18 zene nélküli hónap után reményt akarnak nyújtani a közönségnek és a művészeknek. „Ha csak halvány esély is van arra, hogy megrendezzük, meg fogjuk tenni” – fogadkozott az igazgató.

A legutolsó, 2019-ben megrendezett dzsesszfesztiválon Elton John is fellépett, de korábban vendégül látták Miles Davist, Nina Simone-t és Prince-t is.

Jaton szerint a koronavírus elleni oltásoknak köszönhetően amerikai és európai művészek is részt vehetnek majd az 55. alkalommal megrendezett fesztiválon, amelyet ugyanakkor a hagyományosnál visszafogottabbra terveznek a korlátozások miatt.

A július 2. és 17. között zajló esemény műsorát május végén teszik közzé. A fesztivál egyik újdonsága lesz egy a Genfi-tóra tervezett színpad. A közönség a parton foglal majd helyet, és a hatszáz nézőnek csodálatos panorámában lesz része a színpad mögött látható svájci Alpokkal.

A fesztivál műsoraihoz további három színpadot építenek még a szabadban. Ezeket egyenként 300 fős hallgatóság számára tervezik. A dzsesszkoncertek megszokott helyszínét, a Stravinski Auditoriumot viszont nem nyitják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!