Járvány

2020.04.14. 19:10

Online sztárgálát tervez a New York-i Metropolitan opera

Az április 25-i rendezvény, amelyen a világ 40 elismert énekese, köztük Anna Netrebko és Jonas Kaufmann lép fel, ingyenesen követhető lesz élőben az operaház honlapján közép-európai idő szerint este 7 órától és letölthető marad másnap délig.

View of the Metropolitan Opera at Lincoln Center for the Performing Arts on October 5, 2018 in New York City. - The Metropolitan Opera is digging deep into its bag of tricks as it attempts to lure in younger generations more familiar with "Mozart in the Jungle" than its long-dead inspiration. (Photo by Angela Weiss / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

Az operagálát Peter Gelb főigazgató irányítja saját, manhattani otthonából, közösen Yannick Nézet-Séguin zeneigazgatóval, aki a kanadai Montreálban lévő lakásából dirigálja a koncertet.

A szerte a világon élő énekesek mindegyike a saját lakásából, a számítógép előtt ülve, a Skype-on keresztül kapcsolódik be az előadásba.

A Bécsben élő Netrebkón és a müncheni Kaufmannon kívül bekapcsolnak az adásba operaénekeseket az Egyesült Államok különböző részeiből, Svájcból, Lengyelországból, Máltáról, Franciaországból és Dél-Afrikából és több más országból. Németországból közreműködik még René Pape basszus Drezdából és Michael Volle bariton Berlinből.

A résztvevők névsora már megtalálható a Met honlapján,

a részletes programot később közlik.

Borítókép: az opera előtt gyülekező emberekre még várni kell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!