Tragédia

2022.08.20. 07:13

Elaludt egy 3 éves kisfiú a forró autóban, soha nem ébredt fel

Az édesapja azt hitte, minden óvintézkedést megtett, hogy gyermeke biztonságban legyen. Csupán fél órát volt távol, de annyi is elégnek bizonyult a tragédiához.

Fotó: Shutterstock

Borzalmas tragédia szakított szét egy családot. Egy házaspár hároméves kisfiukkal repült a törökországi Adanába, hogy részt vegyenek egy esküvőn. Az egyik nap a kisgyermek úgy döntött, hogy az apjával tart, aki kocsival indult a testvére munkahelyéhez a városközpontba. Ám útközben a kicsi elszenderült, így a férfi otthagyta a járműben.

„Amikor elindultam otthonról, a fiam sírva futott utánam, mert velem akart jönni. Leparkoltam az árnyékban, és elmentem meglátogatni a bátyámat a munkahelyén. Csak nem akartam felébreszteni, ezért egy kicsit lehúztam az ablakokat és otthagytam” – árulta el az összetört apa, aki azt hitte, minden szükséges óvintézkedést megtett.

Testvérével elmentek inni egyet, így harminc perccel később tért vissza a kocsihoz. Mivel a fia semmire sem reagált, kihívta hozzá a mentőket. Kórházba szállították, de tragikus módon az orvosok nem tudták megmenteni a kisgyermeket. 

Az aznapi előrejelzések szerint a kisfiú perzselő 37 Celsius-fokos hőségben hagyta apja az autóban, ráadásul az árnyék idővel továbbállt, és tűzte a járművet a nap.

„Adja Isten, hogy senki ne élje át ezt a fájdalmat. Ez egy nagyon szomorú helyzet. Olyasmi, ami bárkivel megtörténhet. Az ablakok hiába voltak nyitva, mert olyan meleg volt az idő” – zokogta a gyászoló édesapa.

A megrendült házaspárt később elvitték a rendőrök, hogy vallomást tegyenek, mielőtt hazarepülnének. Később boncolást végeztek a kis csöppségen, hogy megerősítsék a halál okát – írja a The Sun alapján a Ripost.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!