adatok

2019.10.24. 15:31

A vártnál gyengébb negyedévet tudhat maga mögött a Twitter

Az elemzők sem erre számítottak.

A vártnál kisebb bevétel mellett kevesebb nyereséget ért el a Twitter a harmadik negyedévben, amit reklámozással összefüggő problémáknak és a szokatlanul alacsony keresletnek tulajdonított a mikroblog-szolgáltatást nyújtó közösségi portál.

A csütörtökön közzétett adatok szerint a San Franciscó-i székhelyű vállalat bevételei éves összehasonlításban 8,6 százalékkal, 823,71 millió dollárra emelkedtek 2019 harmadik negyedévében. A reklámbevételek 8 százalékkal, 702 millió dollárra nőttek.

A teljes bevételen belül a külföldről származó jövedelmek 358 millió dollárra rúgtak, éves szinten 7 százalékkal nőttek. Az Egyesült Államokban befolyó bevételek éves összevetésben 10 százalékkal, 465 millió dollárra emelkedtek.

A nyereség 36,52 millió dollár, részvényenként 5 cent volt, szemben az egy évvel korábbi 789,17 millió dolláros, részvényenként 1,02 dolláros profittal. Egyszeri tételek nélkül számolva a tavalyi év azonos időszakában 106 millió dollárra rúgott az adózott nyereség.

Elemzők 874 millió dolláros bevétel mellett 161,5 millió dolláros nyereségre számítottak az idei harmadik negyedévről.

A negyedik negyedévre a Twitter 940 millió és 1,01 milliárd dollár között bevételt jelzett előre, ez kevesebb az elemzők által várt 1,06 milliárd dollárnál.

A Twitter már nem közli beszámolóiban felhasználóinak számát, ehelyett bevezetett egy új mérőszámot, a monetizálható napi aktív felhasználószámot (mDAU), ami a Twitter-oldalt vagy alkalmazását naponta használók számát jelenti.

A vállalat monetizálható napi aktív felhasználószáma a negyedév átlagában 145 millió volt, ami éves összevetésben 17 százalékos emelkedést jelent. Elemzők 141 milliós számot vártak.

A Twitter szerdán 0,05 százalékos pluszban, 38,83 dolláros árfolyamon zárt a New York-i tőzsdén, az egy évvel korábbihoz képest 34,97 százalékkal nőtt az értéke. Tőzsdenyitás előtt másfél órával 16,04 százalékos mínuszban forgott a részvény az elektronikus kereskedésben a csalódást okozó gyorsjelentés hatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!