Országimázs

2019.06.04. 20:23

Magyar ingatlanfejlesztéseket díjazott a Nemzetközi Ingatlanszövetség

Örökségvédelem kategóriában, speciális létesítmény kategóriában és ipari létesítmény kategóriában arattunk sikert.

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Az Ózdi Kultúrgyár projekt, a Ludovika Campus és a szegedi ELI ALPS Lézerkutató Központ is díjat nyert a Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán – mondta az FIABCI Magyar Tagozatának elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Gönczi László hozzátette, a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztására, elismerésére szolgáló pályázaton 11 magyar ingatlanfejlesztő indult. Örökségvédelem kategóriában az Ózdi Kultúrgyár Projekt megvalósításáért a Forum Hungarikum Nonprofit Kft. végzett az első helyen.

Speciális létesítmények kategóriában a Budapesten található Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek otthont adó Ludovika Campus projekt nyerte el a második helyezést.

A szegedi ELI ALPS Lézerkutató Központ megépítéséért ipari létesítmény kategóriában szintén második helyen végzett a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a STRABAG-MML Kft., a vállalatok konzorciumi formában valósították meg a fejlesztést.

Az FIABCI Magyar Tagozatának elnöke elmondta, hogy

a vállalkozások, illetve az egyetem képviselői a Nemzetközi Ingatlanszövetség május 30-i moszkvai ülésén vehették át az első, valamint a második helyezésekért járó nívódíjakat. Az elismerések az országimázs miatt fontosak Magyarország számára

- jelentette ki Gönczi László.

A helyszínen kiadott közleményben felidézték, hogy az elmúlt 20 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők 22 első és 30 második helyezést nyertek el Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton.

Borítókép:

A Digitális Kárpát-medence kiállítás a Digitális Erőmûben a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark és Digitális Erőmű átadásának napján Ózdon 2016. július 11-én. A létesítményt 2,5 milliárd forintból az egykori kohászati üzemek területén alakították ki.

MTI Fotó: Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!