Csoda

2022.08.14. 13:50

„Szerencse, hogy életben vagyok” – az ismert színész elvesztette a látását és a hallását

Ashton Kutcher megrázó vallomásában betegségéről beszélt: szerencsésnek érzi magát, hogy egyáltalán él.

Fotó: Anadolu Agency via AFP

A színész megrázó vallomást tett, elárulta, olyan súlyos betegséggel küzdött, hogy szerencsésnek érzi magát azért, mert egyáltalán életben van. A sztár elvesztette látását, hallását és járni is alig tudott – derül ki a Life.hu cikkéből.

Ennek két éve, de akkor azt hitte, ezekre sosem lesz már képes. A tüneteit a vaszkulitisz nevű autoimmun betegség okozta, ami az erek megvastagodásával és hegesedésével jár, ez pedig a szövetek és szervek vérellátását akadályozza. Egyes esetekben csak egy szervet érint, máskor pedig többet.

Forrás: AFP

„Úgy két évvel ezelőtt, a vaszkulitisznek ez a furcsa, rendkívül ritka formája jelent meg nálam, ami mintha eltüntette volna a látásomat, a hallásomat és a teljes egyensúly-érzékelésemet. Körülbelül egy évbe telt, mire mindegyik helyreállt. Addig nem is értékeled ezeket a dolgokat, amíg megvannak. Nem tudtam, hogy képes leszek-e újra látni, hallani vagy járni. Szerencse, hogy életben vagyok” – mondta Ashton Kutcher Bear Gryllsnek.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!