Az lesz a világvége

2022.01.23. 19:32

Kiderült: ekkor robban fel a Nap és pusztítja el a Naprendszert

Mondanunk sem kell, ez a Föld végét is jelenti.

A Nap felrobban, elpusztítva ezzel nem csak bolygónkat, de az egész Naprendszert – mindezt nem egy magát időutazónak beállító őrült vagy egy összeesküvéselmélet-hívő állítja, hanem a legnagyobb szaktekintélyek. Sőt: azt is elárulták, mikor és pontosan miképp fog mindez bekövetkezni.

 

Ekkor jön el a vég

 

Szerencsére nem kell még aggódnunk, a Nap kifejezetten fiatal égitestnek számít. 

A szakértők számításai szerint jelenlegi formájában ötmilliárd évet bír ki,

 ezt követően azonban olyan drasztikus változások következnek be, amely alapján kijelenthető: a ma ismert Nap (és vele az egész naprendszer) megszűnik létezni.

 

Így pusztulunk el

 

Tehát mi is történik majd ötmilliárd év múlva? A Nap felemészti a saját magját, melynek következtében instabillá válik és a külső rétegei drasztikus terjedésnek indulnak. Először a Merkúrt és a Vénuszt nyeli el, de a többi bolygó sem ússza meg a pusztulást. A Föld mágneses mezeje megszűnik, ami a légkör (és így minden földi élet) pusztulásával jár. "Szerencsére" ezt az emberiség a tudósok szerint már nem fogja megérni. Elméleteik szerint ugyanis egymilliárd év múlva a bolygó óceánjai elpárolognak a felmelegedés miatt, emellett 10 százalékkal világosabb is lesz – részletezi a BGR tudomány-rovata nyomán a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!