Bulvár-celeb

2021.06.10. 15:05

Ma lenne száz éves Fülöp herceg – megható, mit tett Erzsébet királynő

A herceg tiszteletére, egy róla elnevezett rózsát nemesítettek. II.Erzsébet pedig a kert legszebb részére ültette el, így ünnepelte egykori férje 100. születésnapját és tisztelgett az emléke előtt.

Britain's Queen Elizabeth II views a flower bed in the grounds of Windsor Castle, after she was presented with a Duke of Edinburgh rose, named in memory of her late husband Prince Philip, the Duke of Edinburgh, by the President of the Royal Horticultural Society, Keith Weed (unseen), at Windsor Castle in Windsor, west of London, on June 2, 2021. - The newly bred deep pink commemorative rose from Harkness Roses has officially been named in memory of the Duke of Edinburgh. A royalty from the sale of each rose will go to The Duke of Edinburgh's Award Living Legacy Fund which will give more young people the opportunity to take part in the Duke of Edinburgh Award. (Photo by Steve Parsons / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Fülöp herceget életének századik évében érte a halál a királyi család windsori rezidenciáján. A herceget február közepétől 28 napig kórházban kezelték az udvar által közelebbről nem részletezett fertőzéses betegség és szívproblémák miatt, azonban még hazatérhetett otthonába.

A királynő nagyon meghatódott a különleges rózsától
Fotó: AFP

 

Fülöp június 10-én töltötte volna be századik életévét.

A brit királyi család természetesen megemlékezett Fülöp herceg születésnapjáról.

II. Erzsébet királynő a múlt héten kapott egy most nemesített, Edinburgh-i herceg elnevezésű rózsát Fülöp emlékére, amit a windsori kastélyban, a keleti terasz kertjében ültettek el.

Kedvenc erkélyéhez közel ültette el a férje tiszteletére nemesített virágot
Fotó: AFP

 

Minden egyes eladott rózsából származó adomány az 1956-ban a királyi fensége által megalapított Edinburgh-i herceg díjhoz és alapítványához megy.

Ez az Edinburgh hercegének nevezett rózsa, amely Fülöp születésének századik évfordulójának állít emléket. Egy emlékrózsa azokért a csodálatos dolgokért, amelyeket életében tett, és amelyekre mindenkinek emlékeznie kell

– mondta a nemesítő, Keith Weed II. Erzsébetnek, hozzátéve, hogy a hideg tavasz miatt a virág még nem tündököl teljes pompájában, de mutatott neki egy képet arról, hogyan fog majd kinézni. A királynő csodálatosnak nevezte a növényt és nagyon meghatónak, ezt a gesztust.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!