Bulvár-celeb

2021.06.02. 12:30

Földönkívüliek süllyesztették el a Titanicot? Ezt állítja a tudós

Több bizarr elmélet is született az óceánjáró tragédiája kapcsán, ez mindegyiken túltesz...

United Kingdom, Northern Ireland, Cultra near Belfast, Ulster Folk and Transport Museum photo collection, image of the RMS Titanic leaving Southampton April 10, 1912 (Photo by RIEGER Bertrand / hemis.fr / Hemis via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Hemis via AFP

Elsüllyeszthetetlennek hitték korának legnagyobb óceánjáróját, az RMS Titanicot, mégis legelső útján, 1912. április 14-én jéghegynek ütközött, majd elnyelte a mély. Az áldozatok pontos száma a mai napig vita tárgyát képezi, de nagyjából 1500-ra tehető – írja a Bors.

Noha elég jól dokumentált, mi is zajlott le a hatalmas hajó utolsó óráiban, máig akadnak olyan bizarr összeesküvés-elméletek, amik jéghegy helyett valami egész másban látják a Titanic vesztét. Egy tudós most azt állítja, az egész a földönkívüliek műve volt.

Katasztrófafilmből X-akták

Az egyik legbizarrabb elmélet kétségtelenül ez, dr. Josef Hostettler nevéhez fűződik, aki 2012-ben állt elő egy eléggé meredek magyarázattal, miután három hatalmas lyukat fedezett fel a hajótesten, a vízszint alatt. Elképzelése szerint ezeket csak és kizárólag lézer okozhatta, azaz a Titanic elsüllyedéséért, illetve egész pontosan elsüllyesztéséért egy földönkívüli, víz alatti hadihajó tehető felelőssé.

A tragédiát azóta számtalanszor feldolgozták, az egyik legismertebb James Cameron filmje
Fotó: AFP

 

Hostettler egyébként nem egyedül állt elő ezzel, hanem egy tízfős kutatócsapat élén, akikkel azt is megállapították: abban az időben és térségben további két hajót is az említett idegen hadigépezet süllyesztett el, valamint további egy hajóra rátámadt.

Szerintük az is árulkodó, hogy egy svéd hajó, az Angelholm Bay elvesztette a rádiókapcsolatot a külvilággal, majd pedig elsüllyedt, miután a kapitány egy gyanús, ovális, épp vízbe merülő tárgyat vélt látni, amit jelentett is – mindez ráadásul egyetlen nappal a Titanic-katasztrófa előtt, április 13-án történt.

Egy orosz hajó, a Padomju Jaunathe egy nappal később – azaz a Titanic elsüllyedése napján, csak pár órával korábban – ugyancsak különös dolgokat jelentett rádión. Állítólag tűz alá vette őket egy különös hajó, ami a víz alatt és felett is közlekedett. A Padomju Jaunathe sosem érte el a célállomását.

Egy görög hajó, a Constantine kapitánya pedig arról számolt be, hogy valami 2012. április 15-én megolvasztotta a hajóját. Az a hajó végül épségben célba ért, és noha több matróz egyöntetűen számolt be az esetről, nem vizsgálták ki az ügyet.

Hostettler szerint egyébként ezek a támadások azért merültek feledésbe, mert mindenki a Titanicra fókuszált. A tudós következtetéseit először a nem épp megbízható Weekly World News tudatta a nagyközönséggel – és a többség szerencsére a mai napig a helyén kezeli a „szakemberek” különböző következtetéseit...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!