mi lesz még itt?

2021.06.11. 11:17

Döbbenetes hírek szivárogtak ki az amerikai kormány UFO-jelentéséből

Hatalmas várakozás előzi meg a Pentagon azonosítatlan repülő objektumokról szóló vizsgálati jelentését.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az amerikai törvényhozás döntése alapján a Pentagon 2020 augusztusában külön vizsgálóbizottságot állított fel a hadsereg és a haditengerészet katonai hírszerzésének birtokában lévő ufó-észlelések elemzésére. A kongresszusi határozat arra kötelezte a Védelmi Minisztériumot, hogy 2021. június 25-i határidővel hozza nyilvánosságra az elvégzett vizsgálat zárójelentését.

Ennek néhány megállapítását még a jelentés nyilvánosságra hozatala előtt, nevük elhallgatását kérő hírszerzők kiszivárogtatták a The New York Times napilapnak.

A kiszivárogtatott információk szerint a jelentés kizárja, hogy a haditengerészet pilótái, akik a közelmúltban több furcsán viselkedő ismeretlen repülő objektumot észleltek, olyan különleges kísérleti programokkal találkozhattak volna, amelyeket a kormány titkolni kíván.

Ám ez az egyetlen kategorikus megállapítás a minősített hírszerzési jelentésben – állítják a lapnak nyilatkozó tisztviselők. És bár a június 25-ig nyilvánosságra kerülő jelentés várhatóan csak kevés kategorikus megállapítást fog tartalmazni a nevük elhallgatását kért hírszerzők szerint, azt viszont elismerik, hogy az óvatos fogalmazás, illetve a legtöbb konklúzió kétértelműsége egyértelműen arra utal, a Pentagon sem zárja ki azt egyértelműen,

hogy egyes, a katonai pilóták által megfigyelt jelenségek hátterében akár földönkívüli eszközök is állhatnak.

Még tovább fokozta a jelentéssel kapcsolatos felfokozott várakozást, amikor a múlt hónapban a CBS „The Late Late Show with James Corden„ című beszélgetős műsorában Barack Obama volt amerikai elnököt faggatták erről. ”Hogy van igazság ezzel kapcsolatban, azt én valóban komolyan gondolom, mert több olyan felvételt is ismerünk, amelyekről nem tudjuk pontosan, hogy mit örökítettek meg „ – nyilatkozta az egykori elnök.

Számos, ufóként azonosított tárgyról nem sikerült kideríteni, hogy honnan ered
Fotó: Origo

Lesz minősített, titkos melléklete is a jelentésnek

Noha a Pentagon szerint a titkos melléklet sem tartalmaz konkrét bizonyítékokat az idegen űrhajókról, ám azt a tisztviselők is elismerték, önmagában az, hogy továbbra is lesznek a közönség számára megismerhetetlen információk, valószínűleg csak még tovább táplálják azokat a népszerű spekulációkat, mely szerint a kormány titkos adatokkal rendelkezik az idegenek földön tett látogatásáról.

A jelentés elismeri, hogy sok mindent nehéz megmagyarázni a vizsgált esetekkel kapcsolatban, beleértve az azonosítatlan repülő eszközök elképesztő gyorsulását, a nem egyszer technikailag lehetetlennek tűnő irányváltoztatási, néhány esetben pedig gyors víz alá merülési képességeiket tekintve.

Az egyik gyakori hivatalos magyarázat – miszerint ezek a jelenségek meteorológiai, vagy egyéb, a magas légkört kutató ballonok lehetnek- bizonyos, hogy több esetnél sem állja meg a helyét, például a szélsebesség egyes kölcsönhatások idején bekövetkezett változásai miatt- nyilatkozták a hírszerzők.

A hírszerzők úgy vélik, hogy az azonosítatlan légi jelenségek hátterében legalább részben valamelyik rivális nagyhatalom, valószínűleg Oroszország vagy Kína kísérleti katonai technológiái állhatnak.

Egy F-18-as ”Super Hornet„ vadászgép a hanghatár áttörése közben. Megfigyeltek olyan azonosítatlan repülő tárgyat is, amely hangrobbanás nélkül lépte át a hanghatárt, ami a mai ismereteink szerint egyébként lehetetlen
Fotó: Origo

 

 

Ha néhány megfigyelt azonosítatlan repülő objektum kínai vagy orosz titkos kísérleti repülőgépekkel lenne azonos, mindez azt sugallná, hogy e két, az Egyesült Államokkal rivális nagyhatalom a hiperszonikus kutatások terén messze megelőzte az amerikai katonai fejlesztéseket.

Olyat is észleltek, ami a fizika törvényei szerint lehetetlen

A haditengerészet pilótáit gyakran nyugtalanították a megfigyelt, és zavarba ejtően viselkedő azonosítatlan objektumok. Így például 2014 nyarától 2015 márciusáig szinte naponta jelentek meg olyan rendkívül furcsán viselkedő repülő tárgyak a keleti part felett nagy, 30 ezer láb ( több mint 9000 méter) magasságban, amelyek sem észlelhető hajtóművekkel, vagy infravörös tartományban detektálható kipufogógázzal nem rendelkeztek, és ennek ellenére hiperszonikus sebességgel mozogtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!