Bulvár-celeb

2021.05.22. 06:31

Minden eddiginél furcsább ufót talált az amerikai hadsereg (videó)

Az Egyesült Államok Haditengerészete (U.S. Navy) csak nemrég ismerte be, hogy 2004-ben az USS Nimitz nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó fedélzetéről felszállt két F-18-as vadászgép fedélzeti kamerái járőrözés közben egy máig nem azonosított, ismeretlen repülő objektumot örökítettek meg.

Forrás: Origo / Historycom

Idén május elején egy újabb, és még a „Nimitz-incidensnél„ is furcsább UFO-észlelés szivárgott ki a haditengerészettől, amit az USS Omaha parti őrhajó tűzvezető rendszerének kamerái rögzítettek még tavalyelőtt, 2019-ben – írja az Origo.

Hirtelen tizennégy ismeretlen objektum bukkant fel a radar képernyőjén

Az amerikai haditengerészet Independece –osztályú parti őrhajója, az USS Omaha 2019. július 15-én a kaliforniai San Diego közelében járőrözött, a Csendes-óceán amerikai felségvizein. A 127 méter hosszú, 3 104 tonna vízkiszorítású őrhajó kiszélesített, háromtörzsű (trimarán) tatrésszel rendelkező felszíni egység, amelyet rendkívül korszerű elektronikával szereltek fel. A kiszélesített tatrész lehetővé teszi helikopterek fogadását és fedélzeti indítását is.

Fotó: Origo

Vegyes rendszerű, gázturbinás, diesel illetve vízsugár-hajtásos meghajtásának köszönhetően, képes folyamatos 40 csomós (74 km/óra) cirkálósebességet tartani, teljes gőzzel pedig 47 csomó (87 km/óra) „sprintelő” sebességre tud felgyorsulni.

A hadihajó „idegközpontjában„, az úgynevezett Combat Information Centerben, vagyis a műveleti irányítóteremben az ügyeletes tiszt elrendelte, hogy a radarkövetésen kívül az USS Oklahoma felderítő illetve tűzvezető-rendszeréhez tartozó

Infravörös kamerával is kövessék az azonosítatlan repülő objektumokat.

Az infravörös kamerának köszönhetően a sötétség ellenére is sikerült rögzíteni a hadihajót megközelítő egyik objektum optikai képét.

Furcsán cikázva repült, majd eltűnt az óceán felszíne alatt

Az USS Omaha irányító központjába egyre több adat futott be az ismeretlen repülő tárgy sebességéről, méretéről, valamint irányáról és magasságáról. A megközelítőleg gömb alakú objektum az óceán felszínéhez viszonylag közel, közepes, váltakozó sebességgel repült.

A műszeres mérések szerint a hol felgyorsuló, hol pedig lelassuló és rendkívül furcsán viselkedő azonosítatlan repülő tárgy 83 és 285 km/óra közötti sebességtartományban mozgott. Ami rendkívül szokatlan, hogy a gömb alakú tárgy igen éles cikkázó manővereket hajtott végre, ahogyan az az USS Omaha infravörös kamerája által rögzített, ahogyan a beágyazott videón is látható.

A különlegesen viselkedő repülő gömb egyre jobban megközelítette az óceán felszínét, majd az objektum mozgását feszült figyelemmel kísérő haditengerészek legnagyobb megdöbbenésére, eltűnt a vízben.

A haditengerészet hírszerzése számára készített jelentés szerint a rejtélyes tárgy, miután az óceánba „csobbant”, tovább folytatta az útját a víz alatt.

A katonai felderítés zárójelentése UAP-nak minősítette az Omaha-incidenst.

A légierőnél – illetve a polgári repülésben – két különböző kategóriát alkalmaznak a levegőben észlelt azonosítatlan jelenségekre. A közvélemény számára közismert UFO (Undentified Flying Object), vagyis az azonosítatlan repülő tárgy kategóriát elsősorban a pilóták, vagy a légi irányítás által vizuálisan illetve radarral észlelt olyan repülő objektumokra használják, amelyeknek sikertelen maradt az azonosítása.

Az UAP (Unindentified Aerial Phenomena) – azonosítatlan légköri jelenség – kategóriája az előbbinél tágabb, mert a tisztázatlan eredetű repülő tárgyakon kívül az ugyancsak megmagyarázhatatlan meteorológiai, illetve légkörfizikai jelenségekre is kiterjed. A katonai és a polgári repülésben sokkal szívesebben alkalmazzák az „óvatosabb„ UAP megjelölést a különböző azonosítatlan légi eseményekre, mint az ufót, mert utóbbit a nagyközönség hajlamos egyértelműen az idegenek földönkívüli űreszközeinek tekinteni.

San Diego körzetében nem ez volt az egyetlen UFO-észlelés a közelmúltban. Két éve szintén a haditengerészettől szivárgott ki az ugyancsak nagy port felvert „piramis-ufók” ügye.

A Pentagon és a CIA, valamint a légierő illetve a haditengerészet titkolózása már nem sokáig maradhat fenn az ufók ügyében, mert egy 2019-ben hatályba lépett törvény, az Intelligence Authorization Act alapján 2021 június határidővel valamennyi birtokukban lévő UFO-aktát nyilvánosságra kell hozniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!