Ország-világ

2021.01.19. 20:54

Megfejtette a Loch Ness-i szörny rejtélyét egy professzor (videó)

Henry Bauer amerikai professzor állítja, Nessie valójában egy ősi tengeri teknős, amely az utolsó jégkorszak végén a skót tóban rekedt.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

A 89 éves Henry Bauert a természettudományok nyugalmazott szaktekintélyeként évek óta foglalkoztatja a Loch Ness-i szörny rejtélye, és kutatásai alapján most arra a következtetésre jutott, hogy az állat egy korábban még fel nem fedezett ősi teknősfaj utolsó példánya. Valójában csapdába esett a skót tóban, az utolsó jégkorszak végén.

Korábban egyébként az volt a legnépszerűbb nézet, hogy Nessie egyfajta plezioszaurusz, amely a hüllők osztályának egy kihalt rendje.

Legtöbben ezt a képet ismerik a rejtélyes lényről
Fotó: Youtube

 

Ezek a dinoszauruszok kihalásával együtt tűntek el.

Teknősre utal, hogy nemcsak a vízben, hanem a levegőn is képes lélegezni, és akár a szárazföldre is kimerészkedik. Viszont a vízben igazán gyors, jól alkalmazkodik a rendkívül hideg közeghez, és emellett a viszonylag hosszú nyaka is

– foglalta össze Bauer.

Nessie mítosza már a 6. században felbukkant Skóciában, miután megharapott egy embert, és újabb támadásra készült 565-ben, Szent Kolumba lépett közbe, és visszazavarta a fenevadat a tó mélyére.

Egyébként a titokzatos lényt, csak tavaly, 12 alkalommal vélték látni. Egy hajó szonárja pedig egy 10 méter hosszú „valamit” jelzett 168 méteres mélységben – írja a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!