szeretik, igazi mintakutya

2020.11.06. 08:10

Sztár lett Amerikában Matka: magyar vizsla őrzi a Capitoliumot

K9-es bombakeresőként dolgozik Matka a minnesotai Capitoliumban.

Forrás: Shutterstock

Nincs is aranyosabb egy lógó fülű, puha szőrű kajla vizslakölyöknél. De ez a fajta nemcsak szórakoztatni tud és nemcsak a kanapén fekvés specialistája, hanem kiváló vadászkutya, elnyűhetetlen terepbajnok, versenyeb, továbbá családi barátként is verhetetlen. Az mondjuk biztos, hogy nem otthon ülőknek való. Ha nincs lefárasztva fizikailag, agyilag, megmutatja, hogy lakásdekorálásban sincs párja – írja a Ripost.

Ezt a tudományát a minnesotai Capitoliumban szerencsére nem mutatta meg, a biztonsági szolgálat magyar vizslája igazi mintakutya. Matkát 18 hónapos korában sok képzett jószág közül választották ki, mert verhetetlen a szaglása, éles helyzetben is roppant higgadt, ezenkívül barátságos.

Fotó: Ripost

Feladatai közé tartozik a bombakeresés és a biztonság megőrzése. Nagy felelősség hárul rá, naponta ugyanis több ezer ember életére vigyáz.

De munka után is „szolgálatban” marad, olyankor a dolgozókat deríti jókedvre, mindenkinek megáll egy simogatás erejéig – írta a Bors.

Tavaly óta pedig már több amerikai reptéren is dolgoznak magyar vizslák a biztonsági szolgálatban.

Az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala felel az államok területén utazók biztonságáért, így a repterek védelmét is ők látják el. Az összes rendfenntartó szerv alkalmaz kutyát. Rájöttek: a barátságos kinézetű ebek nem feszélyezik az embereket, ezért váltottak vizslára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!