Ország-világ

2020.10.23. 11:05

Zöld kutya született Szardínián

Igazi ritkaságnak számító, zöld bundájú kutya született Szardínia szigetén. Nem marad ilyen.

Forrás: shutterstock

A zöld bundája miatt Pisztácia névre keresztelt kölyök október 9-án látta meg a napvilágot négy testvérével együtt egy olasz gazda, Cristian Mallocci birtokán. Pisztáciát leszámítva az alomban minden kölyök ugyanolyan fehér, mint anyjuk, a keverék Spelacchia – írja az MTI.

Kutyáknál rendkívül ritka, hogy zöld színű bundával születnek. A szakemberek szerint az „elszíneződés” akkor következhet be, amikor a világos bundájú kölykök még az anyaméhben érintkezésbe kerülnek a biliverdin nevű zöld pigmenttel. Ez ugyanaz a pigment, amely a zöld színt okozza a zúzódások esetében.

Ez a szín nem tart örökké, napról napra fakul, és ez így megy majd tovább, ahogy öregszik.

A kiskutya testvérei mind új otthonokba fognak kerülni, Pisztácia azonban Mallocci birtokán marad, ahol ki fogja tanulni a birkavigyázás csínját-bínját.

Mallocci szerint, a zöld szín a remény és a szerencse szimbóluma, így könnyen lehet, hogy Pisztácia küldetése, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!