Tévétörténelem

2019.09.25. 13:41

Elképesztő rekordot állított fel a Különleges ügyosztály

A leghosszabban futó, főműsoridőben sugárzott, élőszereplős széria lett az amerikai tévézés történetében.

Csütörtöktől kezdik vetíteni Észak-Amerikában a Különleges ügyosztály 21. évadát: a sorozat ezzel a leghosszabban futó, főműsoridőben sugárzott, élőszereplős széria lett az amerikai tévézés történetében.

Dick Wolf, a sorozat producere, aki kilenc éve tűzte ki ezt a célt, elmondta, hogy most már azt szeretné elérni, hogy legalább 25 évad készüljön a szériából.

A Mariska Hargitay főszereplésével forgatott Különleges ügyosztály olyan sorozatokat előzött meg, mint a Gunsmoke és az Esküdt ellenségek, amelyek 20 évadon át futottak. A Gunsmoke-sorozat hatszáz fölötti epizódszáma ugyanakkor megelőzi a Különleges ügyosztályét.

A Különleges ügyosztály a New York-i 16. körzet különleges ügyosztályának eseteivel, főleg nők vagy gyermekek ellen elkövetett bántalmazással, szexuális bűncselekményekkel foglalkozik.

Az amerikai tévétörténet leghosszabban futó sorozata az animációs Simpson család az eddig megrendelt 32 évaddal és több mint hétszáz epizóddal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!