Nagyvilág

2018.10.12. 10:26

Rombolás és pusztulás a Michael hurrikán nyomában Floridában

Washington - Rombolás és pusztítás maradt a Michael hurrikán nyomában Floridában csütörtökön, a rendkívüli időjárás hét halálos áldozatot is követelt.

Washington - Rombolás és pusztítás maradt a Michael hurrikán nyomában Floridában csütörtökön, a rendkívüli időjárás hét halálos áldozatot is követelt.

Az időközben trópusi viharrá "szelídült" Michael csütörtök este már Dél-, és Észak-Karolinában tombolt, miközben Florida nyugati partvidékein kezdik számba venni a vihar következményeit.

A helyreállítási munkálatok Floridában még nem kezdődtek el, mert házak, utcák és utak állnak másfél-kétméteres vízben, a hömpölygő áradat törmelékeket, autóroncsokat, kicsavart fákat sodor. Az óránként 250 kilométeres sebességgel süvítő szél szinte mindent romba döntött, egyes tengerparti városok mentén a széllökések két és félméteresre emelték a tenger hullámait. Panama City és Mexico Beach - két üdülővároska - ép ház nélkül maradt. "Apokaliptikus a pusztulás" - e szavakkal tudósított a helyszínről a CBS televízió.

Szakemberek szerint nagy a fertőzésveszély, arra hívják fel a helybéliek figyelmét, hogy egyelőre még csónakkal se menjenek ki az elárasztott utcákra.

A déli államban 370 ezer embernek rendeltek el kötelező evakuálást, de sokan ennek ellenére sem voltak hajlandóak elhagyni otthonukat. Helyi idő szerint csütörtökön este 900 ezer háztartás volt áram nélkül.

A vihar Floridában, Georgiában és Észak-Karolinában eddig hét halálos áldozatot szedett.

A trópusi ciklon Észak-Karolinán keresztül Virginia felé halad, a meteorológusok szerint meglehetősen gyorsan. Virginiából a vihar az előrejelzések szerint a nyílt óceán felé veszi majd útját.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!