Nagyvilág

2018.02.05. 17:38

Videó: Ritka elfogás! 150 centire repült egy orosz vadászgép egy amerikai kémrepülőtől

Alig 1,5 méterre volt az orosz vadászgép az amerikai repülőtől, amikor keresztezte annak útvonalát. Az esetről videófelvétel is készült.

Alig 1,5 méterre volt az orosz vadászgép az amerikai repülőtől, amikor keresztezte annak útvonalát. Az esetről videófelvétel is készült.

Nem mindennapi felvételt hozott nyilvánosságra az amerikai haditengerészet, amelyen az egyik felderítő repülőgépüket ért elfogás látható. A CNN beszámolója szerint az EP-3 típusú amerikai gép mellett egy Szu-27-es vadászgép repült el, igen veszélyes közelségben: alig másfél méterre.

Egy repülőgép elfogása a nemzetközi légtérben nem szokatlan jelenség, az már azonban sokkal inkább az, hogy ilyen közelségben repül el egymástól két gép.

Az esetre a Fekete-tenger felett, a Krím-félsziget közelében került sor, ahol nem ez az első orosz-amerikai összetűzés. 2017 májusában például egy P–8A Poseidon típusú tengeri járőrrepülőgépet fogott el egy Szu–30-as orosz vadászgép.

Pamela Kunze százados, az amerikai haditengerészet európai egységének szóvivője szerint az EP–3-as gép a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően repült, az orosz gép pedig azzal, hogy ilyen közelségben keresztezte az útját, veszélyes manővert hajtott végre, hiszen könnyen baleset lehetett volna a dolog vége. Ugyanerről – vagyis a nemzetközi jogok betartásáról – beszélt az orosz védelmi minisztérium is. Mint mondták, egy azonosítatlan repülőgép közelített az orosz légtér felé, ezért került sor az elfogásra.

Forrás: hvg.hu.


[related-post post_id="3755662"]

[related-post post_id="3754063"]

[related-post post_id="3732316"]

[related-post post_id="3681145"]

[related-post post_id="3279063"]

[related-post post_id="3398481"]

[related-post post_id="3414873"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!