Nagyvilág

2018.02.23. 15:49

Videó: Európa Liga - Megérkeztek az orosz huligánok, meghalt egy rendőr az utcai összecsapásokban

Egy rendőr meghalt az Athletic Bilbao–Szpartak Moszkva labdarúgó Európa-liga-mérkőzés előtti szurkolói rendbontás során.

Egy rendőr meghalt az Athletic Bilbao–Szpartak Moszkva labdarúgó Európa-liga-mérkőzés előtti szurkolói rendbontás során.

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon tapasztalt, 36 ember letartóztatásával végződő angol-orosz utcai harc után okkal tartottak a baszkok a mérkőzés (vagy inkább a balhé) miatt Bilbaóba érkező mintegy 200 orosz huligántól, és sajnos nem is maradtak el az összecsapások. Közelharc és pirotechnikai eszközökkel vívott „csata" is kialakult a hazai és a vendégszurkolók között.

Az orosz és a baszk szurkolók között kialakult verekedés közben az egyik kivezényelt rendőr, az 51 éves Inocendio Alonso García szívinfarktust kapott, és hiába siettek vele kórházba, nem tudták megmenteni az életét – számolt be az as.com. Legalább öt embert őrizetbe vettek.

A Bilbao 2–1-re kikapott, de 4–3-as összesítéssel továbbjutott.

Forrás: 24.hu | nso.hu.


[related-post post_id="3086987"]

[related-post post_id="3098205"]

[related-post post_id="3656227"]

[related-post post_id="3758469"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!