Nagyvilág

2017.04.17. 17:11

Nyomás

<em>Sok mindent elhiszek a politikusoknak. Például, hogy megoldják a migrációs problémát, rendet teremtenek Szíriában, békét hoznak Izrael és Palesztina földjére, felszámolják az Iszlám Államot, összeboronálják az oroszokat és az ukránokat, kiirtják a terrorizmust, pontot tesznek a Brexit ügyére. Azt viszont nem, amikor arról beszélnek, hogy Észak-Korea esetében az erőszakos fellépéstől sem riadnak vissza</em>. Kolodzey Tamás írása.

Sok mindent elhiszek a politikusoknak. Például, hogy megoldják a migrációs problémát, rendet teremtenek Szíriában, békét hoznak Izrael és Palesztina földjére, felszámolják az Iszlám Államot, összeboronálják az oroszokat és az ukránokat, kiirtják a terrorizmust, pontot tesznek a Brexit ügyére. Azt viszont nem, amikor arról beszélnek, hogy Észak-Korea esetében az erőszakos fellépéstől sem riadnak vissza. Kolodzey Tamás írása.

Mert a szocializmust építő állam elkanászosodott, atomprogramjával fenyegeti Dél-Koreát, az Egyesült Államokat és Japánt, ezért az amerikai elnök nyomás alá helyezi a rezsimet, amely szerinte ettől majd összeomlik.

A vád súlyos: Észak-Korea nukleáris fegyvereivel destabilizálja a Távol-Keletet, rakétakísérleteket végez, és azon fáradozik, hogy tölteteit interkontinentális eszközökkel is képes legyen célba juttatni. Donald Trump felkérte Kínát, segítsen neki Kim Dzsongun, a Kedves Vezető megfékezésében, de ha ebben nem lesz partner, akkor – ígérte – országa egyedül oldja meg az ügyet. Részleteket nem említett, ezért kereskedelmi embargóra és tengeri blokádra gondolok, a légi és szárazföldi beavatkozást elvetettem. Számomra most az a kérdés, hogy a Fehér Ház ura olvassa-e a soraimat…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!