Nagyvilág

2017.01.20. 13:47

Videó: 11 hónapra elvették a jogosítványát emiatt a felvétel miatt

Norvégiában nem viccelnek, ha a biztonság a téma! Az alábbi Mini vezetőjének 11 hónapra bevonták a jogosítványát és még egy méretes csekket is be kellett fizetnie a videón látható viselkedése miatt.

Norvégiában nem viccelnek, ha a biztonság a téma! Az alábbi Mini vezetőjének 11 hónapra bevonták a jogosítványát és még egy méretes csekket is be kellett fizetnie a videón látható viselkedése miatt.

Forrás: automotor.hu.


Ennek a sofőrnek nagyon nagy szerencséje volt. Csak centiken múlt, hogy nem lett hatalmas ütközés ebből az őrült előzésből.

A külső sávból a belsőbe, index és tehetség nélkül. Nehéz rájönni, az alábbi sofőr mire gondolt, mikor bevállalta ezt a manővert, a végeredménye azonban pontosan az, ami várható: óriási baleset.

A szürke autós, aki nem tartott megfelelő követési távolságot, vagy valamelyik SUV? Vagy a lila autós, aki túl későn döntötte el hogy jobbra kanyarodna? Szerinted?

Kevés idegesítőbb dolog történhet egy kétsávos úton, mint mikor egy kamion elkezd előzni egy másikat, ráadásul pont előtted. A többség persze türelmesen vár ilyen helyzetben, ám van, akinek elgurul a gyógyszer. Utóbbira mutatunk egy példát.

Kicsit elbambulhatott a sofőr, vagy azt gondolta pont befér? Sikerült három másik autót elintéznie, a tulajok nem tűntek túl boldognak...

Kanyarban előzni sosem jó ötlet, egyesek azonban mégis felhúzzák magukat egy hosszan elnyúló fordulóban, mikor előttük a megengedett maximális sebesség felével döcög egy kisautó. Az alábbi felvétel azonban tökéletesen megmutatja, milyen veszélyei vannak annak, ha valaki tövig nyomja a gázpedált, mikor nem látja, mi jöhet szemben.

Hacsak nem indokolja valami erősen, akkor abszolút nem kéne áthajtani a piroson. Nem csak magunkat és az utasainkat, de a többi közlekedőt is komoly veszélybe sodorjuk vele, ha pedig megtörténik a baj, az általában fájdalmas és látványos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!