Nagyvilág

2016.11.17. 10:56

Videó: Egy hét alatt eltüntették a hatalmas víznyelőt Japánban

Japán - Ugyanolyan hamar eltűnt, mint ahogyan megjelent. Méghozzá nyom nélkül.

Japán - Ugyanolyan hamar eltűnt, mint ahogyan megjelent. Méghozzá nyom nélkül.

Egy Japán délnyugati felén fekvő városban, Fukuokában  egy hét alatt eltüntettek egy akkora méretű víznyelőt, mint egy olimpiai úszómedence.

A hatalmas lyuk akkor keletkezett, amikor a munkások metróépítési munkálatokat végeztek. Viszont azonnal hozzá is kezdtek a helyreállítási munkálatoknak, amely egy héten keresztül tartott.

A szakemberek hatalmas mennyiségű nedves cementet és homokot szórtak a tátongó lyukba, majd helyreállították az elektromos-, a gáz- és a vízvezetékeket is. Az útszakaszt pontosan egy héttel a lyuk keletkezése után adták át újra.

- Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen nagy gondot okoztunk - fogalmazott Soichiro Takashima, a város polgármestere. Fukuoka a legnagyobb város Kjúsú szigetén, a balesetben pedig csodával határos módon, senki nem sérült meg.

Forrás: Metro.


Hatalmas víznyelő nyílt kedd hajnalban Fukuoka központjában. A gödör helyi idő szerint hajnali öt körül keletkezett a Hakata vasútállomás közelében, mely a város legforgalmasabb pontja.

Kínából származik ez a videó, ahol a Pekingbe tartó autók torlódása nem mindennapi látvány. Mi szerencsére ennél csak kisebb dugókba kerültünk...

Összesen 68 munkagépet vezényeltek ki a múlt péntek este a Yonghemen felüljáró elbontására Nanchang belvárosába, Délnyugat-Kína Jiangxi tartományában.

Hadseregnyi útjavító gép jelent meg egyszerre a moszkvai Puskin tér közelében, hogy eltüntessék a kátyúkat. A mintegy háromszáz jármű egyetlen nap alatt aszfaltozta le a Tverszkaja utat és ezt egy rendkívül látványos timelapse videón meg is örökítették.

Egy timelapse-videó a május 20-i hétvégéről: úgy tűnik az útépítés így is mehet...

Rendhagyó analóg órát készített a svéd Scania, 14 kamionnal és 90 váltott sofőrrel egy egész napon át köröztek a járművei egy repülőtér betonján előre kiszámított sebességgel és köríven. Az egészet felülről vették, így egy három mutatós analóg óra egész napi mozgását állították elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!