Nagyvilág

2016.05.12. 09:57

69. Cannes-i filmfesztivál - Fesztiválnyitó, árnyakkal

Cannes - Nem volt kíméletes Woody Allenhez egy­kori nevelt fia. Munkatársunk helyszíni beszámolója Cannes-ból.

Cannes - Nem volt kíméletes Woody Allenhez egy­kori nevelt fia. Munkatársunk helyszíni beszámolója Cannes-ból.

A megnyitó előtti éjszaka hatalmas eső áztatta Cannes-t, és a kezdésre sem lett derűs az idő, de nem ez az egyetlen dolog, ami beárnyékolja a 69. cannes-i fesztivál megnyitóját.

Az idei filmes mustra Woody Allen Café Society című alkotásával nyitja meg kapuit, ez alkalomból azonban nemcsak a 80 éves, 47 játékfilmet jegyző mesterrel közölt interjút az egyik vezető filmes szaklap, de rögtön az első oldalon hozta Woody Allen fogadott fiának, Ronan Farrow-nak glosszáját egykori nevelőapjáról, aki állítólag szexuálisan molesztálta Dylan nevű fogadott lányát, Ronan húgát, amikor az 7 éves volt. Hivatalos vádemelés nem történt az ügyben, sőt publicitást sem kapott igazán a sztori.

A veterán amerikai rendező jelenleg másik, szintén egykori, Mia Farrow-val közösen nevelt lányával, Soon-Yi Previnnel él házasságban, akitől két gyermeke született. Azt, hogy erre a glosszára rákérdez-e valaki a fesztiválon, vagy lesz-e egyáltalán vissz­hangja a Croisette-en, még nem tudni, ahogy azt sem, hogy a Café Societynek sikerül-e megismételni Allen 2011-es nyitófilmjének, az Éjfélkor Párizsbannak a teljesítményét, mely ez idáig minden idők legnagyobb anyagi sikert hozó Woody Allen-filmje. Woody Allen a The Hollywood Reporternek adott interjújából egyébként kiderült, soha nem nézi vissza a filmjeit, és a majd félszáz általa készített alkotásból legszívesebben csak hatot-nyolcat tartana meg.

A Café Societyről sajnos még nem tudok nyilatkozni, mert a fesztivál elkeverte az akkreditációm, így a majdnem kétórás kényszerű várakozásnak köszönhetően lemaradtam a film első sajtóvetítéséről. Ez már csak egy ilyen kezdés…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!