Nagyvilág

2016.01.21. 18:12

Illegális bevándorlás - Ausztria a jövőben csak Spielfeldnél engedi át a migránsokat

Budapest - Ausztria a jövőben csak Spielfeldnél engedi át a migránsokat, más átkelőhelyen nem - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Budapest - Ausztria a jövőben csak Spielfeldnél engedi át a migránsokat, más átkelőhelyen nem - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Az M1 helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta, hogy tesztelni kezdték az átkelőpontot a szlovén-osztrák határon. Szigorúan ellenőrzik a migránsok iratait, ujjlenyomatot vesznek tőlük, továbbá átvizsgálják a ruháikat és a csomagjaikat. Megkérdezik tőlük azt is, hogy hová tartanak, és ha erre "rosszul" válaszolnak - tehát nem Németországot vagy Ausztriát említik -, akkor visszaküldik őket Szlovéniába. Ugyanez történik akkor is, ha megbuknak a biztonsági ellenőrzésen.

Szerdán ötszáz migráns érkezett az átkelőponthoz. Közülük tizenhárom embernek nem engedték meg, hogy átlépje az osztrák határt. A fennmaradó csoportból mindössze tizenöten mondták, hogy Ausztriába tartanak, a többiek mind Németországba, azonban így is számítani lehet arra, hogy az osztrák "kvóta" hamar betelik - hangzott el a tudósításban.

Az osztrák vezetés szerdán bejelentette, hogy Ausztria korlátozza a menedékkérők létszámát. Idén legfeljebb 37 500 embert engednek be az országba.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!