Nagyvilág

2014.12.21. 14:36

Kivégeztek két rendőrt New York-ban

Éppen a szolgálati autóban ültek, amikor egy 28 éves, baltimore-i férfi lelőtte őket Brooklynban. Az eset fényes nappal, helyi idő szerint szombat délután 3 órakor történt.

Éppen a szolgálati autóban ültek, amikor egy 28 éves, baltimore-i férfi lelőtte őket Brooklynban. Az eset fényes nappal, helyi idő szerint szombat délután 3 órakor történt. A támadó egy metróállomást felé menekült, amikor fejbe lőtte magát. A rendőröket a felső testükön találta el. Éppen az ebédjüket fogyasztották, amikor az utasoldal felől odalépett hozzájuk a tettes és rájuk lőtt. A gyilkosság a Bedford-Stuyvesant negyedben történt a a Myrtle és a Tompkins sugárútnál.

A tettes a 28 éves, büntetett előéletű Ismaaiyl Brinsley. A New York Times szerint a közösségi média profilja alapján számítani lehetett rá, hogy mire készül, több bejegyzésben a rendőröket szidta és nagyon dühös volt Eric Garner és Michael Brown lelövése miatt.

A hatóságok szerint nem terrortámadás történt, de New York polgármestere szerint ez egyértelműen kivégzéses merénylet volt. Obama elnök is mélyen elítélte a támadást, szerinte nem megoldás az erőszak. Amerikában most elég feszült a helyzet, több tüntetést is tartottak a rendőrök ellen, akik fegyvertelen fekete férfiakat lőttek le és még vádat sem emeltek ellenük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!