Nagyvilág

2014.12.23. 13:52

Észak-Koreában 9 és fél órára lekapcsolták az internetet

Senki sem tudja, hogy ki rendelte el és hogy ki hajtotta végre, de tény, hogy Észak-Koreában 9 és fél órán keresztül blokkolták az internet-hozzáférést. 

Senki sem tudja, hogy ki rendelte el és hogy ki hajtotta végre, de tény, hogy Észak-Koreában 9 és fél órán keresztül blokkolták az internet-hozzáférést.  A diktatórikus országban egyébként sem szökik az egekbe az internetforgalom, de misztikus módon hétfőn teljesen lenullázódott. A leállás összesen 9 órán és 31 percen át tartott a Dyn Research jelentése szerint.

View image on Twitter

Észak-Koreában a teljen internetforgalom a China Unicom-on megy keresztül. Senki sem tudja, hogy ki blokkolta az ország négy hálózatát és az 1024 IP címet. Nem biztos, hogy vezetőtől jött a rendelet, hiszen egy ilyen mértékű blokkolást bármelyik tapasztalt hacker gond nélkül végre tud hajtani. A hírek egyelőre ujjal mutogatnak Kínára és az Egyesült Államokra is, de egyiket sem sikerült eddig megerősíteni. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy ha az USA tett volna valami hasonlót, akkor az biztosan tovább tart és sokkal durvább. Tehát nem volt semmilyen diplomáciai jelentősége a dolognak, inkább csak egy csalódott mozirajongó tehette, amiért nem mutatják be a Sony Pictures filmjét, ami a koreai diktátor megbuktatásáról szólt volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!