Nagyvilág

2014.11.26. 15:43

Végre lesz tétje a lövöldözős játékoknak

Lássuk be, FPS-sel játszani tök jó, de azért közel sincs meg az izgalma, a tétje. Ezen próbál meg változtatni egy startup cég. Kattintson és megtudja, hogyan!

Lássuk be, FPS-sel játszani tök jó, de azért közel sincs meg az izgalma, a tétje. Ezen próbál meg változtatni egy startup cég. Kattintson és megtudja, hogyan!

A vadonatúj Xbox kontroller azt ígéri, hogy megemeli tétet a lövöldözős játékokban. Minden alkalommal, amikor a játékost eltalálják, egy kis adag vért szív le a karjából (a bekötött intravénás tűn keresztül). Így már sokkal izgalmasabb lesz a játék, senki sem fog agyatlanul szaladni és lőni. Ha eltalálják, akkor fizikai értelemben is gyengébb lesz, hiszen vért veszít. Ez lenne a jövő játékélménye? A 80-as években már láthattuk az egyik Bond filmben, ahogyan a főhős minden alkalommal elektrosokkot kap, amikor a videójáték eltalálják.

A kanadai játékfejlesztők mindenre gondoltak, ugyanis használat előtt regisztrálni kell a játékos testsúlyát és általános fizikai állapotát. Így nem fordulhat elő, hogy valaki az ájulás szélére kerül, esetleg életét veszti a nagy háborúban. Az mondjuk elég aggasztó, hogy két fiatal srác dobta össze, akiknek nem biztos, hogy megvan ehhez a kellő orvosi felkészültségük. A páros a Kickstarteren próbált 250,000 dollárt gyűjteni a projekthez, de a portál adminisztrátorai eltávolították. Még nem döntötték el, hogy egy kevésbé szabályozott crowdfunding oldalon próbálkoznak újra, vagy kidobják az egészet a kukába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!