Nagyvilág

2013.06.15. 20:33

Fenyegető üzenet miatt Skóciában szállt le az Egyptair New Yorkba tartó gépe

London, 2013. június 15., szombat (MTI) - Fenyegető üzenet miatt a skóciai Prestwick repülőterén szállt le szombaton az Egyptair egyiptomi légitársaság Kairóból New Yorkba tartó repülőgépe.

London, 2013. június 15., szombat (MTI) - Fenyegető üzenet miatt a skóciai Prestwick repülőterén szállt le szombaton az Egyptair egyiptomi légitársaság Kairóból New Yorkba tartó repülőgépe.

A kényszerleszállás előzményeként a BBC egyik producere, aki a Boeing 777-esen utazott, a gép mosdójában talált egy szalvétát, amelyre ceruzával angolul az volt írva, hogy "Felgyújtom ezt a repülőgépet".

Ezután a gép megszakította útját, és a brit királyi légierő két harci repülőgépének kíséretében a Glasgow-t is kiszolgáló skóciai repülőtéren baj nélkül leszállt.

A BBC szombat esti beszámolója szerint az egyiptomi gépet rendőrségi járművek vették körül, és megkezdődött a Boeing átkutatása.

Rövid időn belül ez a második ilyen jellegű incidens a brit légtérben.

Három hete a terrorgyanús légiközlekedési események kezelésére kijelölt londoni Stansted repülőtérre irányították át a pakisztáni nemzeti légitársaság egyik repülőgépét, amely eredetileg Manchesterbe tartott.

A Boeing 777-est, amely a pakisztáni Lahore-ban szállt fel, szintén a brit királyi légierő két Typhoon vadászgépe kísérte a Londontól északkeletre fekvő repülőtérre, miután a pilóta jelezte, hogy a fedélzeten "incidens" történt.

A leszállás után a gépet váró rendőrök polgári repülőgép biztonságának veszélyeztetése gyanújával őrizetbe vettek két utast, akik a személyzet beszámolója szerint több alkalommal be akartak hatolni a pilótafülkébe.

Amikor a személyzet ezt megakadályozta, a két utas fenyegető kijelentéseket tett; állítólag az is elhangzott, hogy valamilyen fegyver vagy robbanóanyag van náluk.

A két őrizetbe vett utas ellen azóta vádat emeltek a brit hatóságok.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!