Nagyvilág

2013.06.13. 13:02

Börtönbe került a "földönkívülit" elfogó kínai férfi

Sanghaj, 2013. június 13., csütörtök (MTI) - A közrend megzavarásáért öt napra börtönbe csukták azt a férfit, aki a hét elején azt állította, hogy elkapott egy földönkívülit.

Sanghaj, 2013. június 13., csütörtök (MTI) - A közrend megzavarásáért öt napra börtönbe csukták azt a férfit, aki a hét elején azt állította, hogy elkapott egy földönkívülit.

A kínai interneten csak Li úrként emlegetett, a kelet-kínai Santung tartományban élő férfi a hét elején került a figyelem középpontjába a kezdetektől gyanús története miatt. Azt állította, hogy farmján öt idegen szállt le egy azonosítatlan repülő tárggyal. Közülük egy a területen felállított nyúlcsapda fogságába esett, amely elektromos árammal megrázta, miközben a többi négy visszaszállt az ufóba és elhagyta a helyszínt. Miután Li úr rátalált az idegen élettelen testére, hazavitte és megőrzésre betette a fagyasztójába - olvasható a sina.com internetes hírportálon.

A férfi fényképekkel próbálta alátámasztani történetet, ezeken egy a filmekben ábrázolt sztereotípiákhoz gyanúsan hasonló "földönkívüli" látható. Az internetezők és hírolvasók a fotók láttán rögtön megkérdőjelezték a sztori valóságtartalmát, mondván, a test túlságosan is csináltnak tűnik és "gumiszerű". A helyi rendőrség közleményt adott ki, amely szerint az "idegen" valószínűleg gumiból készült hamisítvány. Miután erről a hatóságok megbizonyosodtak, a közrend megzavarásáért és hamis hírek fabrikálásáért őrizetbe vették a férfit és öt napra börtönbe csukták.

Egy santungi napilapnak nyilatkozva Li beismerte a csalást, és úgy fogalmazott: ufórajongóként azt akarta, hogy a többi ember is elhiggye, léteznek földönkívüliek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!