Nagyvilág

2013.05.15. 14:50

Timosenko szabadon engedését követelve fogadta az ukrán államfőt az ellenzék a parlamentben

Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti: Kijev, 2013. május 15., szerda (MTI) - Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő szabadon bocsátását követelő skandálással fogadta az ellenzék Viktor Janukovics ukrán államfőt, aki szerdán csaknem másfél év után először vett részt a parlament plenáris ülésén.

Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

Kijev, 2013. május 15., szerda (MTI) - Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő szabadon bocsátását követelő skandálással fogadta az ellenzék Viktor Janukovics ukrán államfőt, aki szerdán csaknem másfél év után először vett részt a parlament plenáris ülésén.

A Timosenko mögött álló Haza frakció tagjai a bebörtönzött exkormányfőt széttört rácsok mögött ábrázoló pólókban jelentek meg az ülésen. Amint Janukovics belépett az ülésterembe, és elfoglalta ülőhelyét az elnöki emelvény mellett, a Haza frakció tagjai felállva skandálták, hogy "szabadságot Timosenkónak!". Az ellenzéki képviselők egy nagyméretű transzparenst feszítettek ki "Le a politikai elnyomással!", alatta pedig az ellenzéki vezető fényképével.

Janukovics elnök két új alkotmánybíró eskütételére érkezett a parlamentbe, és mindössze pár percet töltött az ülésteremben. Beszédet nem mondott, a bírák eskütétele után azonnal elhagyta az üléstermet.

Legutóbb tavaly február elején vett részt Janukovics a törvényhozás ülésén, akkor mintegy félórás beszédet mondott, amelyet akkor is az ellenzék végig Timosenko szabadon engedését követelő kiabálással zavart meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!