Nagyvilág

2013.05.17. 14:07

Külföldi sajtó Magyarországról - Jurnalul National

Bukarest, 2013. május 17., péntek (MTI) - A román Jurnalul National a magyarországi zsidóellenesség bizonyítékaként elevenítette fel pénteken Kövér László házelnök szerepvállalását Nyirő József újratemetési kísérletében.

Bukarest, 2013. május 17., péntek (MTI) - A román Jurnalul National a magyarországi zsidóellenesség bizonyítékaként elevenítette fel pénteken Kövér László házelnök szerepvállalását Nyirő József újratemetési kísérletében.

A Bukarestben kormányzó Szociálliberális Szövetséghez (USL) közel álló lap azzal indítja cikkét, hogy a Zsidó Világkongresszust idén "a legjelentősebb közép-európai zsidó közösség melletti szolidaritás" jeleként Budapesten rendezték meg.

"Hogy miért van szükség szolidaritásra? Egyre több elemző és politikus jut arra a következtetésre, hogy jelenleg Magyarország az európai újfasizmus újjászületésének epicentruma és a zsidóellenesség tömeges jelenséggé vált. A jobboldali szélsőségesség előretörésében meghatározó szerepe van a neonáci-hungarista hátterű Jobbiknak" - írta a Jurnalul National.

Megjegyzi: a Zsidó Világkongresszus azt nehezményezte, hogy a magyar kormányzat nem határolódik el egyértelműen a szélsőjobbtól. A cikkíró szerint ezt az állítást igazolja Kövér László házelnök szerepvállalása a Nyirő-ügyben.

A "Magyar parlament elnöke visszaesőként próbálja Nyirő Józsefet rehabilitálni" - című cikk szerzője hozzáteszi: két "liberális demokrata" beállítottságú magyarországi újságíró kollégája hívta fel figyelmét arra, hogy a magyar házelnök nem tett le Nyirő József romániai újratemetéséről, amire a pünkösdi zarándoklat idején keríthetnek sort. Ennek legitimálási kísérleteként állítja be a lap azt, hogy Kövér László az év elején fogadta az ukrán oligarchák által alapított Európai Zsidó Parlament küldöttségét.

http://jurnalul.ro/stiri/externe/cum-se-poate-spala-un-cadavru-politic-presedintele-parlamentului-ungariei-recidiveaza-in-tentativa-de-reabilitare-a-lui-nyiro-jozsef-643219.html

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!