Nagyvilág

2013.03.28. 08:31

Külföldi sajtó Magyarországról - Paul Lendvai interjúja a bécsi Kurierban

Bécs/Budapest, 2013. március 27., szerda (MTI) - Paul Lendvai osztrák publicistával közölt interjút internetes kiadásában szerdán a bécsi Kurier Gulyás-orbánizmus nacionalista szósszal címmel.

Bécs/Budapest, 2013. március 27., szerda (MTI) - Paul Lendvai osztrák publicistával közölt interjút internetes kiadásában szerdán a bécsi Kurier Gulyás-orbánizmus nacionalista szósszal címmel.Az ausztriai bulvárlapnak nyilatkozva Lendvai egyebek közt azt hangoztatta, hogy Magyarország nem diktatúra, mint Fehéroroszország vagy Kazahsztán. "Az ország azonban úton van egy olyan rendszer felé, amely vegyíti a Horthy-korszakot annak rasszizmusával és antiszemitizmusával együtt, valamint a tényleges problémákat elkendőző és kis engedményeket tevő Kádár-korszakot, úton van egy olyan rendszer felé, amelynek élén az erős ember áll" - állította Lendvai.

Az osztrák publicista állítása szerint a szerződések betartásának elvét Magyarország nem tartja tiszteletben. Szerződéseket hatályon kívül helyeznek vagy módosítanak - hangoztatta Lendvai, aki szerint nemcsak az osztrák gazdák tapasztalják ezt, hanem nyugati bankokat, vállalatokat és kereskedelmi láncokat is hátrányosan megkülönböztetnek. "Mindez nacionalista és populista. Visszatérés a parancsgazdasághoz, a határok nélküli Európában ez katasztrófa Magyarország számára" - vélekedett Paul Lendvai.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!